Важливе
“Богемна рапсодія”або життя Queen за лаштунками

“Богемна рапсодія”або життя Queen за лаштунками

“Більш надзвичайною,ніж їхня музика,є лише його історія”,-такий лозунг цього художньо-біографічного фільму “Богемна рапсодія”, який описує створення, життя та творчість легендарного гурту “Queen” та не менш легендарного Фредді Мерк’юрі. І яким же вийшов фільм про Королів року? Давайте розбиратися.

“Богемна рапсодія” мала багато проблем під час зйомок – усе через різне бачення фільму його творцями та основним джерелом інформації – гуртом Queen. Режисери та сценаристи хотіли зосередити увагу на вокалістові гурту, незрівняному та епатажному Фредді. Проте це бажання контрастувало з ідеєю гурту щодо фільму. Queen не мали наміру приділяти увагу одному лише Мерк’юрі у фільмі. Вони хотіли розказати історію усього гурту, а не лише одного її учасника. Як наслідок, розповідність фільму дещо незбалансоване. Фільм неначе бігає між «дружиною та коханкою», не знаючи, на кому зосередити свою увагу. Проте, як би це не перешкоджало перегляду фільму, все ж сюжет таки доступно розказали. До речі, щодо нього.

Історія фільму розказує про історію створення легендарного рок-гурту. Окрім цього, ми також дізнаємося цікаві деталі з життя їхнього вокаліста – Фредді. Вони є як відомі усім (захворювання на СНІД) так і несподівані (обійдемося без спойлерів). Сюжет неначе проста копійчина, проте все ж затягує. Але фільм витягує не сюжет і не дрібні деталі з життя рок-зірок,а…

Музика. Так, так, саме музика Queen піднімає фільм куди вище на п’єдесталі та нівелює всі його мінуси. Тут можна почути найвизначніші хіти гурту. Це і «Bohemian Кhapsody», і «We Will Rock You», і «We Are The Champions» і так далі. Саме пісні гурту роблять цей фільм фантастичним.

Тож, якщо випаде вам нагода згадати минуле та поринути у світ витоку рок-музики, у світ гурту Queen та їх пісень, тоді вмикайте цей фільм. Ви не пошкодуєте про це.

Автор: Олег Андерсон
Фото з Інтернету