Важливе
5 книг, які варто прочитати на світанку осені

5 книг, які варто прочитати на світанку осені

Літо крихітними кроками підійшло до завершення, даруючи нам не лише світлі спогади про спекотні та дощові будні, а й привід для прочитання кількох чудових книг.

Якщо вам ще не хочеться прощатись з теплими вечорами, затишними посиденьками в зеленому саду та морськими краєвидами, рекомендуємо для прочитання 5 атмосферних книг, які по-справжньому дають відчути подих жнив, стиглого заходу сонця і коротких ночей.

Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка» (2017)

Захоплююча історія американської письменниці Фенні Флегг про життя родини Третгудів зі штату Алабама, США, розповідає, як людяність, добро та справжня відданість своїм справі та оточенню змогла врятувати життя не одній людині в часи Великої депресії. Сюжет книги охоплює період 1920-1980-х років, у якому головна героїня Евелін слухає розповіді однієї літньої жінки Нінні Третгуд про життя її великої сім’ї.

Незважаючи на велику кількість головних героїв та «флеш беків», які спочатку можуть трішки заплутати, ви із нетерпінням будете перегортати сторінки, щоб дізнатись, як в минулому столітті персонажі боролись зі стереотипами, расизмом, насиллям та знаходили час на вірне кохання поряд з кафе «Зупинка».

«Все те незриме світло» (2015)

«Дивовижна й неймовірно життєрадісна книга» американського письменника Ентоні Дорра описує важкі часи війни французького містечка Сен-Мало, яке було цілком знищено пожежею у серпні 1944 року. Біля Смарагдового узбережжя, у якій сліпа французька дівчина Марі Лор-Леблан та німецький хлопець Вернер Пфеннінг намагаються боротись з війною на різних сторонах фронту, демонструють глибокі почуття любові до власних ворогуючих країн та що особливо – одне до одного.

Суперечлива та інколи дуже емоційна історія вкотре доводить, що навіть в часи безнадії можна знайти слабкий промінь світла та порятунку.

«Нездоланний» (2016)

Детективний трилер британського письменника Лі Чайлда запрошує читачів у маленьке містечко у США під дивною назвою Материн Спочинок. Головний герой без постійного місця проживання Джек Ричер, який в минулому був поліцейським, спочатку вирушає у поселення, щоб з цікавості зрозуміти, чому місто має таку незвичайну назву. Але ланцюжок несподіваних подій змушує його потрапити в справжні містичні пригоди з новою напарницею Мішель Ченг.

Класичні описи запиленого, спекотного та надто спокійного містечка далеко від мегаполісів занурить вас у справді напружене чтиво, фінал якого вас неабияк здивує.

«Їсти, молитися, кохати» (2015)

Американська письменниця Елізабет Гілберт занурює читача в дивовижну історію, у якій головна героїня Ліз втікає від свого, здавалось би, щасливого та успішного життя і відправляється на пошуки особливого місця на Землі. Жінка вирушає на цілий рік у три зовсім різні та по-своєму колоритні країни: Італію, Індію та Індонезію, в кожній з яких наче знову народжується та знаходить істинне призначення у світі.

 

Підготувала Уляна Корицька

Фото автора