Важливе
Вічні пошуки у Tinder

Вічні пошуки у Tinder

Якщо пекло існує, то там у всіх є смартфони з одним-єдиним додатком – Tinder. Уявіть собі! Немає жодного додатка, крім цього. Цілу вічність ви змушені гортати фотографії незнайомих вам чоловіків чи жінок. Від такого не помреш, бо ти вже у пеклі.  Цю програму можна любити, а можна ненавидіти.  Хотіла б розповісти про свій Tinder-досвід.
В Україні Tinder з’явився у 2015 році.  Це своєрідна платформа для швидких зустрічей навколо вашого розташування.  Суть програми в тому, що горнувши фото потенційного «друга»  чи «подруги» вліво ви відхиляєте його/її кандидатуру. Поштовх вправо – «згода».  Якщо ваша  симпатія взаємна, то ви утворюєте пару і маєте змогу листуватись та домовитись про побачення, зустріч чи ще щось… ну це вже на ваш розсуд.


Як правило, програму завантажують люди, яким нудно, які шукають нових знайомств, фантастичних пригод( таке буває)  і врешті ті, які вірять у інтернет-кохання.  От тільки не смійтесь. Інтернет-кохання я не шукала! Моя категорія –    це фантастичні пригоди.  У цьому додаток  задовільнив цілком і повністю.  Десь на початку 2017 він з’явився у моєму телефоні( рік підходить до завершення, а додаток досі там).  Власне, магічно він не з’являвся, а завантажила його сама.  Треба ж називати речі своїми іменами. Чи то зимові свята видались не надто веселими чи просто з’їла мало куті і пампушків, але таке сталось.
Як будь-яка річ у цьому мінливому світі, Tiner має свої переваги і свої недоліки.  Ця штука однозначно позбавляє людину від  комплексів. Мені довелось сходити приблизно на десять Tinder-побачень. Деякі хлопці так і залишились віртуальними  друзями.  Кожного разу  шалено хвилювалась, але врешті непогано проводила час. Ти знайомишся з різними людьми, вчишся комунікувати, дізнаєшся щось нове, жартуєш, смієшся з чужих жартів і набуваєш  безцінного досвіду спілкування.


Хлопці, з якими довелось зустрітись, працювали у різноманітних сферах діяльності. Було цікаво слухати про живопис, історію, новинки  IT-технологій… Хтось марнував час, хтось намагався розпочати власний бізнес, хтось шукав банальних розваг.  Це допомогло мені побачити справжню картину суспільства. З’явилось відчуття, що воно рухоме, динамічне і цікаве. Навколо багато дивовижних людей! Кожен з нас є маленькою частиною цієї дивовижності.  Для сором’язливих персон Tinder – це можливість позбутись свого сорому, можливість вийти за межі власного комфорту  і трішки трусанути  своє житття. Так чи інакше,  у кожного бувають періоди, коли такі дії стають необхідністю.
Завдяки цьому додатку я трохи покращила свої знання з  польської мови.  Часто доводилось листуватись з поляками. Це корисно і пізнавально! Якийсь час спілкувалась з автралійцем. Потрібно було пригадати англійську, яку забула вже.  Мовна практика – це одна з позитивних сторін Tinder.
Але з цим додатком потрібно бути обережними, адже люди дуже різні.  В мене часто були побоюваяння, що можу натрапити на якогось божевільного маньяка, тому завжди попереджувала свою співмешканку про побачення, говорила локацію та інші деталі.  Через півгодини просила когось передзвонити, щоб мати можливість втекти. Ніби-то термінові справи, надзвичайна ситуація чи щось ще. На щастя, божевільні маньяки не траплялись.


Ще одним негативом Tinder є те, що він притягуватиме у ваше життя зайвих людей.  В якомусь сенсі, він знецінює людські відносини, переводить їх у дивну систему: сподобався – спілкуєшся, не сподобався –  без сумнівів «викидаєш» людину зі своєї орбіти знайомств.  Саме «викинути» когось надзвичайно  складно.  Тому коло знайомств поповнилось і важко сказати чи це позитивний для мене момент.
Десь підвідомо я розуміла, що це мій  маленький журналістський експеримент і досить грайливо ставилась до цієї справи. Кажуть, що людство прогресує. Сьогодні не обов’язково знайомитись у трамваях, бібліотеках, кав’ярнях. Можна просто завантажити додаток і гортати фото. Ми дійшли до того, що обираємо людей, як картоплю на ринку. 

У Вікіпедії пишуть: «Тіндер неодноразово дорікали, що він стимулює зради та нівелює цінність романтичних відносин».  Люди такі смішні. Звинувачують додаток  і не можуть зізнатись в тому, що зради провокують вони самі. Ми самі нівелюємо цінність романтики, самі робимо життя таким, яким воно є.
Автор: Ольга Фабін

          Фото з Інтернету