Важливе
Історія Софії Аморузо у новому серіалі від Netflix

Історія Софії Аморузо у новому серіалі від Netflix

Коли тобі за двадцять, то світ здається шалено несправедливим. Ти бачиш класних і талановитих одногрупників, які досягли  справжнього успіху  у професії. Тим часом, сама не знаєш, що робиш  в  університеті і чому працюєш на тимчасових  нецікавих роботах.  Ти наполегливо  шукаєш роботу мрії, ходиш на співбесіди, як по святу воду. Амбітна безробітна – два слова, які чудово характеризують ситуацію. Вчені стверджують, що покоління Y (ті, кому зараз 20-30 років) відкидає ієрархію та стабільність на робочому місці. Для цих людей важливо, щоб робота була цікавою, приносила задоволення та швидкі гроші.

Саме миттєвого успіху прагне головна героїня американського  серіалу «Начальниця» («Girlboss») Софія. Реальним прототипом головної героїні стала Софія Аморузо – засновниця  Інтернет-магазину вінтажного одягу «Nasty Gal». Історія розвитку фешн-бізнесу 22-річної Софії вражає та надихає. Свою справу дівчина почала з торгівлі вінтажним одягом та прикрасами на «eBay».

Кмітлива Софі купляє за безцінь речі на секондах та розпродажах і дорого збуває їх на згаданому сайті. Вона креативно підходить до візуального сприйняття товару. Саме це допомагає дівчині заробляти непогані гроші. У 2008 вона відкриває власний інтернет-магазин. Фішкою серіалу є те, що створений він на реальних подіях.

Головну роль зіграла Бріттані Робертсон, відома  завдяки серіалам «Таємне коло» та «Життя непередбачуване». Після релізу телесеріалу у квітні 2017 року актриса здобула нову хвилю популярності.

Серіал «Начальниця» буде цікавий  молодим дівчатам, адже проблеми головної героїні такі близькі.  Софія має безліч комплексів і сумнівів. Вона середньостатистична дівчина свого часу. Але в глибині душі не перестає вірити у власну винятковість. Так чи інакше, кожна з нас має потаємні глобальні  мрії. Хтось хоче підкорити фешн-індустрію, хтось мріє про успіхи у медицині, в когось голова зайнята інтегралами, а хтось фарбує нігті і пише докторську.

Цікавою у серіалі є лінія стосунків Софії та її хлопця. Можна чітко простежити популярну  тенденцію:  дівчата покоління Y часто приносять у жертву особисте життя заради улюбленої справи. Хлопець головної героїні підтримує її починання поверхнево. Він не переймається невдачами і не радіє успіхам коханої, ревнує до  її роботи. Але й Софія не надто серйозно ставиться до цих відносин.  Вона потребує підтримки, яку отримує від подруги.  Справа зовсім не у примарній жертві. Якщо між людьми є взаєморозуміння, то жертвувати нічим не потрібно. Бо близькі люди мають розділяти потребу у самореалізації. І неважливо, хлопець це, подруга чи батьки.


У головній героїні кожна глядачка може розгледіти власні риси характеру.  Софія прагне чогось великого, але наполеглива праця у офісі – зовсім не її варіант.  Тішить, що сучасні серіали почали формувати образ вольової   та успішної  дівчини.  Така панянка має багато захоплень і справ.
Ми звикли, що ключовим питанням  дівчини у 20 чи 30 років є особисте життя, пошук того єдиного. Такий стереотип існує давно. Його активно підтримують бабусі на лавочках у провінційних містечках. Можливо, навіть твоя мама. Родичів, заміжніх подруг, знайомих зовсім не цікавлять наші  досягнення у навчанні, на професійній ниві. Їм цікаво, чи є у тебе  хлопець, дата весілля,  чи народжуєш ти нащадків.

Суспільство створює для дівчат певні рамки. Особливо міцними вони є у провінційних містах, у селах. Якщо в Києві можна  спокійно жити самій і зосередитись на кар’єрі, то десь в Іванівці тебе жалітимуть, бо без дітей, без чоловіка.

А серіал «Начальниця» показує ніби іншу реальність. Ти сама собі шеф і долю визначає твій власний вибір.  Ти можеш займатись бізнесом і досягти успіхів. Можеш народити вісім дітей, а можеш бути чайлдфрі. І ніхто не  має права тебе в цьому звинувачувати.
Якщо ви не можете знайти себе у цьому світі, якщо хандра нападає надто часто, якщо прагнете мотивації, то обов’язково перегляньте перший сезон серіалу «Начальниця». Гарний настрій гарантовано.  Сподіваюсь, наступний сезон не за горами.

Автор: Ольга Фабін

Фото з Інтернету