Важливе
Іудейський оберіг чи  данина моді: таємниця нитки Каббали

Іудейський оберіг чи данина моді: таємниця нитки Каббали

Червона нитка, мов екваторіальна анаконда,  намертво оповила лівий зап’ясток. Ваш, сусідський, викладацький, поліцейський, лікарський.

Вона повсюдно обгорнула руки, та чи вдалося їй піти далі – достукатися до свідомості, постати віковічним сакральним оберегом, а не короткотерміновою даниною моді? Розповімо про обидві іпостасі вовняної анаконди насиченого червоного кольору, її значення та походження.

   Усе почалося в Ізраїлі

Перенесімося з глобалізованого двадцять першого сторіччя в стародавнє містично-філософське середовище іудеїв і породжене ним середньовічне вчення Каббала. Послідовники останнього культивували праматір Рахіль, покликання якої полягало в самозреченому, стоїчному оберіганні дітей від усіх можливих бід.  Каббалісти повсякчас вважали її символом захисту цілого людства і прагнули заручитися силою своєї родоначальниці.

Отож, після смерті Рахіль  віряни почали приходити на місце її останнього спочину, щоб зарядити вовняні нитки дужою енергією праматері та в подальшому зав’язати їх на зап’ястках рідних і близьких як потужний оберіг.

Що в основі?

Епоха бездумного споживання популяризувала іудейський оберіг, не вважаючи за потрібне зберегти істинний зміст, піднесла його на рівень мейнстріму, забувши про повагу до первісних смислів.

Де-факто ж цей трендовий аксесуар є могутнім знаряддям захисту, замком на дверях перед входом до людської аури.

За віруваннями каббалістів, червона нитка здатна захистити людину від пристріту, житейського зла та ударів долі. Також вона є вагомим фактором впливу на мислення й поведінку людини, на її  земний шлях. Нитка Каббали сприяє особистісному розвитку, спрямовує  до правильного вибору і навіть лікує.

Однак куплена в переході підземки і самостійно зав’язана в задушливому вагоні метрополітену, червона нитка стає річчю беззмістовною, елементом фешн-індустрії – не більше. Позаяк вона зберігає свої магічні властивості лише у випадку глибинного осмислення її призначення та правильного застосування.

Саме заради цього варто пам’ятати, що Каббала – вчення окультне. Воно не починається і не закінчується тоненькою лінійкою вовни на лівому зап’ястку і суттю своєю суперечить основним засадам християнства. Тож езотерики радять пірнути трохи глибше Вікіпедії і дізнатися якнайбільше про цю течію іудаїзму перед  зав’язуванням на собі її головного талісману.

А якщо Ви вже людина підготовлена і готові свідомо піти на цей крок, Вам необхідно знати, як же правильно його зробити.

Де придбати?

Каббалісти радять купляти червону нитку безпосередньо в Ізраїлі, адже тут можна роздобути набір, заряджений у величній гробниці Рахіль. Зокрема, великий вибір є у Цфаті, містечку на півночі країни, звідки і пішло вчення.

Проте, безумовно, необов’язково долати таку довгу відстань у полюванні за оберегом.

Червоні нитки продають і в нас, однак у межах України. Це найчастіше продукт, поставлений на фабричний конвеєр, без духовного заряду.

Загалом, де купувати оберіг – вибирати Вам, а от у питанні, як його зав’язати, компромісів бути не може.

    Як зав’язати нитку Каббали?

Для здійснення цього сакраментального ритуалу оберіть близьку людину, яка бажає Вам тільки добра. Починати процес варто з «хвилини тиші»: сконцентруйтеся на позитивних думках та емоціях, що вбере в себе нитка.

Після цього можна братися до зав’язування. Обов’язково на лівому зап’ястку, адже ця частина тіла на думку каббалістів найбільш уразлива до негативних впливів.

Та людина, що це робить, повинна читати молитву Бен Порат. Ви ж із кожним новим вузликом маєте подумки промовляти, із якою метою Ви впускаєте у свою долю каббалійський оберіг. Оптимальна кількість таких вузлів – сім.

По завершенню процедури самостійно знімати нитку не рекомендують, якщо Ви в подальшому хочете продовжувати використовувати її як оберіг.

Проте у випадку, коли Ви змінили свої погляди, Вам набридло або, наприклад, носити далі не дозволяє робота, можете преспокійно розв’язати вузли – це не завдасть шкоди.

Однак існує ще один варіант розвитку подій – нитка розірваласб або безслідно зникнула. Що робити в такому випадку? Радіти! Оберіг виконав свою функцію – взяв удар на себе, тим самим захистивши Вас.

Автор: Карина Сайфудінова

Фото з Інтернету