Важливе
Перший театральний фестиваль під відкритим небом Кіт Гаватовича  чекає на Вас

Перший театральний фестиваль під відкритим небом Кіт Гаватовича чекає на Вас

На перших вихідних осені у Львові відбудеться атмосферний театральний фестиваль «Кіт Гаватовича». Львів потребував такого театрального дійства – переконана співорганізатор Єва Якубовська:

 «Я сама зі спального району Львова. З наукової так званої. І багато моїх друзів взагалі не бували у театрі. І ми зрозуміли, що потрібно відкрити театр для глядача, і заманити глядача взагалі туди»

1

Організатори фестивалю вважають, що театр – це не  закрите середовище, призначене для митців.  Театр ХХІ століття має стати простором співпраці, який залучає до сценічного дійства і глядачів. На фестиваль ще завітає  театр «Прекрасні квіти», який працює у безсловесному  жанрі:

     “І тому ми робимо усі вистави безкоштовні.  Також ми робимо ще майстер-класи, робимо лекції, тренінги, дискусії, і обговорення, робимо сніданки. І об.єднали львівських визначних особистостей, а також з інших регіонів України”

4

  Родзинка театрального фесту і у його оригінальній назві.   Якоб Гаватович – це драматург, який працював на перетині 15-16 століття. Деякі науковці кажуть, що він став першим митцем, який застосовував інтермедіа, тобто залучення глядача до сценічного дійства.  Єва Якубовська розповідає:

“І у нього одна була вистава “Продав кота у мішку”. І ми це об.єднали у метафору “Кіт Гаватовича” І тому ми намагаємося навіть на це негативне словосполучення подивистися інакше. Ми хочемо змусти глядача піддавати все сумніву, піддавати аналізу. Не просто ходити у театр і дивитися, у бути учасником. Бути тим, хто аналізує, і ретранслює цей твір”

2