Важливе
Сини Баха – від слави до забуття.

Сини Баха – від слави до забуття.

Ми часто говоримо про Йогана Себастьяна Баха, але  далеко не всі знають, що у видатного композитора було ще й чимало синів. Які, як і славетний батько, були обдарованими у музиці. Однак ще менше людей знає, що сини Баха робили все можливе, аби про їхнього геніального батька забули на століття. Через те, що він мовляв «немодний», «занудний» і «надто серйозний».

СЕРЙР

     Однак музична аґенція   ColIegium Musicum не залишила цей факт без уваги, і присвятила Баху та його синам чудовий концерт, який нещодавно відбувся у Львівській філармонії. Організатор музичного дійства літературознавець Тарас Демко розповідає: «Бах не був модним композитором ні в часи романтизму, ні класицизму, ні навіть на початку ХХ століття. До нього зверталися лише  справжні музичні генії, які розуміли цінність творчої спадщини Баха. Але для широкого кола слухачів Бах не був у тренді. Власне музика його синів є дуже цікавою і з погляду виконавства, і з погляду слухача. Власне метою концерта було показати на протиставлення його творчість, і творчість його синів. Точніше, двох з них. Звучав дуже відомий твір Йогана Себастьяна Баха Брагденбурзький концерт та твори його синів».    

Бах1

    До концерту також залучили майстерних виконавців. Які могли осягнути і відчути ритмомелодику, а також глибоку змістову наповненість вищезгаданих музичних творів. Отже до концерту долучили оркестр Collegium Musicum , а також запросили англійського піаніста українського походження Івана Говоруна. Диригував Іван Остапович.

Проект спрацював. І Львівська філармонія була заповнена львівськими поціновувачами музики. Однак, Тарас Демко зазначив, що на сьогодні, українці стали менше ходити на музичні події. Можливо це через складну воєнну ситуацію в країні,а може й через скрутну фінансову ситуацію. Втім, вічне мистецтво ніколи не втратить актуальності, і вічно буде розрадою для людей навіть у важкі часи.

Автор: Оксана Бабенко

   Фото з Інтернету