Важливе

Несподівана вакансія

“У Пеґфорді на сорок п’ятому році життя раптово помирає член місцевої ради Баррі Фербразер. Ця подія шокувала містян.

У провінційному англійському затишному містечку з брукованим майданом і стародавнім монастирем, здавалося б, панує ідилія, але всередині містечка, за цим привабливим фасадом, точиться справжня війна. Заможні воюють з убогими, підлітки — з батьками, жінки — зі своїми чоловіками, вчителі — з учнями…

Несподівана вакансія у пеґфордській раді невдовзі має всі шанси спровокувати містечко на чи не найбільшу в його історії війну. Хто стане переможцем на виборах, де панують пристрасті, дворушність і несподівані викриття?

Це великий роман про маленьке містечко і перша книжка Джоан Ролінґ для дорослих. Захопливий твір, створений незрівнянним оповідачем”. (анотація з сайту LiveLib)

Книга написана Дж.К.Роулінг, авторкою серії про хлипчика-чарівника Гаррі Поттера, і вийшла в світ 27 вересня 2012 року. Український переклад з’явився 21 березня 2013 року у видавництві «А-ба-ба-га-ла-ма-га». Вже за перші дні продажу книга Ролінґ очолила списки бестселерів найбільших книгарень Великої Британії та США. За даними USA Today, протягом першого тижня книгарням вдалося продати понад 120 000 примірників роману.

Роман на 512 сторінок потребує часу і терплячості. Із перших же сторінок читач знайомиться з усіма головними персонажами. Але їх так багато, і всі вони настільки різні, що спочатку в голові все плутається. Але чим далі читаєш, тим більше поринаєш у світ, такий реальний, майже осяжний в своїй правдивості і несправедливості. Вся ідилія у місті – не що інакше, як ілюзія. Все невеличке містечко просякнуто таємницями, скелетами у шафах і тарганами в людських головах. І читача з головою накриває спочатку повільний, а потім усе скоріший і скоріший розвиток подій аж до самої кульмінації й сумного кінця.

Цей текст, роман про звичайних людей у звичайному світі, приголомшує, настільки надзвичайно вдало авторці вдалося передати персонажі, насторії й сюжет історії.

Автор: Кобзар Владлена