Важливе
Миколаїв – місто Корабелів

Миколаїв – місто Корабелів

На Півдні України розташоване гарне місто Корабелів –  Миколаїв. І хоча місто не дуже популярне серед туристів, все ж є місця, які обов’язково треба побачити в Миколаєві.

Найкращий зоопарк України.

Однією з найголовніших туристичних зупинок є Миколаївський зоопарк. Цей зооленд вважається одним з найстарших та найкращих в Україні. На величезній території зоопарку, яка перевищує 18 гектарів, живуть тисячі тварин різних видів і розмірів, а також  ростуть рідкісні види рослин, завезені з ботанічних садів України. Миколаївський зоопарк – це чудове місце відпочинку як для дітей, так і для  дорослих!

зоопарк

Український Діснейленд. 

Не менш затишним та гарним куточком Миколаєва вважається дитяче містечко «Казка». Цей парк – одне з найулюбленіших місць відпочинку місцевих жителів та одна з найголовніших цікавинок для туристів. Не дарма його називають українським Діснейлендом. Лише тут ви знайдете величезний корабель в центрі міста, справжню фортецю, залізний потяг та амфітеатр по-українськи. «Казка» – це пам’ятка садово-паркової архітектури, адже тільки тут квітнуть тюльпанові дерева та красуються незвичні скульптури. А ще в «Казці» багато морозива та купа атракціонів!

казка

Яхти, яхти, яхти…

Миколаїв розташований при впадінні річки Інгул в Південний Буг. Тому не дивно, що найстарший яхт-клуб в України знаходиться теж в Миколаєві. Декілька десятиліть поспіль саме тут проводяться всеукраїнські  парусні змагання. Крім турнірів, миколаївський яхт-клуб –  затишне місце для прогулянок біля річки з неймовірними заходами сонця!

яхта 2

яхта

Грецька колонія на Миколаївщині.

Якщо ви завітали до Миколаєва, обов’язково відвідайте місто-калонію Ольвію. Цей історико-археологічний музей розташований в Миколаївський області на околицях села Парутиного. Там ви побачите руїни давньогрецького міста Ольвії, яке існувало ще у 6 ст. до н.е. Це місце – справжнє минуле поруч з швидко розвинутим сучасним. І хоча до наших днів вцілілим є лише залишки колись могутнього міста, цей музей неодмінно подарує вам гарний настрій та неймовірної краси пейзажі!

ольвія

Костел святого Йосипа

Недалеко від центру міста височіє діючий греко-католицький храм святого Йосипа. Споруда з червоної цегли, побудована в готичному стилі з двома високими дзвіницями, справді прикрашає місто. Внутрішнє оздоблення храму вражає красою. Тут і мармурові статуї Святих, і вітражні вікна, і неймовірні стелі. А справжньою гордістю храму вважають величезний орган, завдяки якому створюються неймовірні мелодії.

костел

Місто гарних вулиць та високих дерев.

Миколаївзатишне місто, яке  усіх сторін захищено високими деревами. Це дуже зелене місто, і не знайдеться вулиці без затінку. В Миколаєві є багато гарних та тихих вулиць, де так приємно просто прогулятись з рідними та відпочити душею.

вулдиця

Не дивлячись на те, що Миколаїв будувався як місто-порт, зараз це затишне та гарне місто, в якому комфортно жити та є що побачити туристам!

Автор: Наталя Барна

Фото: надані автором