Важливе
Мелодії Львова у розмові з вуличними музиками

Мелодії Львова у розмові з вуличними музиками

 На вулицях Львова, можна зустріти багатьох вуличних музикантів, які заворожують своєю музикою. Серед них колектив «RoyalQuartet», який складається з чотирьох  молодих та талановитих людей. Оля, Юра, Мирослав та Юра поділилися з нами своїми враженнями від виступів на вулиці та розказали про свій колектив. 

          Розкажіть, ви десь навчаєтесь?

          Ми вчимось у Дрогобицькому  музичному училищі, зараз  саме його закінчуємо.Можливо, в майбутньому вступимо до консерваторії .

          А як ви познайомились?

          Ми вчимося в одному виші. Там і познайомились відразу. А от грати разом запропонував Юра, перша скрипка. Хотілося зайнятись чимось окрім класики.

Наталя2

 А чим захоплюєтесь крім музики?

          Фотографією. Проте  музика, в принципі, найголовніше зараз в нашому житті. Вона займає забагато часу, якого не вистачає, аби спробувати себе в якійсь іншій сфері.

          І ви від самого дитинства захоплюєтеся музикою?

          Так, всі ми з самого дитинства займаємось музикою.

            Розкажіть, які плани на майбутнє?

           Насправді хотілося б якоїсь більшої сцени, більшої публіки, серйознішої. А не просто сидіти на вулиці. Хоча на вулиці дуже привітні люди, вони зупиняються слухати нас не тільки через те, що вони заплатили за це гроші, а просто їм це подобається. І як би така публіка була, але на великій сцені, ми би залюбки  зіграли. І зіграли добре ( Оля посміхається)

          Публіка позитивно реагує на вашу творчість?

          Так, на мою думку, позитивно. Тому що багато людей збирається, стоять, слухають, їм подобається. Ми граємо музику популярну, доступну людям…Наприклад, кавери на рок-хіти,  Nirvana»,  «BonJovi» і так далі. В принципі, люди розуміються на музиці, і слухають.

          Не соромилися, коли перший раз виступали? Тому що не кожен зможе посеред вулиці грати.  

          Насправді ми починали тільки з чотирма творами. Це ми з часом почали  розвиватись, отримувати якісь навички. А спочатку було все так просто, скупо…. Але  якось воно пішло і нам  захотілося розвиватися далі. Ми побачили, що люди нас приймають, хочуть слухати.

Наталя

    В майбутньому теж плануєте грати таким бендом?

           Так, плануємо і далі розвиватись і працювати. Може будуть якісь можливості, можливо, хтось помітить і захоче нами займатися, можливо ми самі якось дійдемо до того. Зараз головне розібратися з ВУЗом (сміється). Хоча, насправді, для таких музикантів не дуже багато перспектив. Але, шукаємо.

          Не було бажання взяти участь в телевізійному шоу, наприклад?

           Більше думки йшли в напрямку фестивалів. Адже нас треба слухати вживу, а на фестивалях є така можливість. На записах все сприймається зовсім по-іншому, а тут вся суть в тому, щоб послухати в живу, передати енергетику. Записи – це дуже штучно, а ми любимо виступати вживу.

          Чим є музика для кожного з вас?

          Хлопці: Це святе.

          Юра: Це святе, це якась вища матерія, просто космічна якась суміш тих всіх забарвлень. Оля:  Це ціль в нашому житті. Це і хобі, і взагалі, все, що є зараз в житті. Все якось пов’язано з музикою. Музика – це життя.  

З музикантами розмовляла Наталя Барна

Фото надані автором публікації