Важливе
Джазова весна. Вже за кілька днів фестиваль Флюгери Львова!

Джазова весна. Вже за кілька днів фестиваль Флюгери Львова!

1-3 травня у Львові вже втринадцяте відбудеться музичний фестиваль «Флюгери Львова». Минулого року, через трагічні події в Одесі, фестиваль тривав всього лише один день. Але це не спиняє організаторів. Вони кажуть, що мистецтво це не розвага, а свідчення національної ідентичності.

У час війни, музичні фестивалі можуть здатися недоречними. Однак «Флюгери Львова» – це культове музичне дійство, без якого прихід весни до нашого міста буде тьмяним. Тим паче мистецтво є неповторним явищем, яке допомагає людям віднаходити у собі сили боротися і вірити у краще майбутнє наголошує координатор Юлія Хомчин:«Ми всі живемо вже, важко в тому, ми живемо в часи психологічної напруги і втоми. Але наша сила, наша віра починається у тих місцях, де нам насправді добре, разом з людьми, які надають нам сили. Флюгери Львова це завжди був той фестиваль, який відкривав нам новий Львів, він є суцільною особливістю»

флюгери1

Цьогорічна програма фестивалю буде напрочуд насиченою та багатогранною. Від урочистого концерту Біг-бенду Державної служби надзвичайних ситуацій і до виступу кримськотатарських панків з гурту «Shaturgudur». Окрім молодих та надзвичайно мелодійних закордонних гуртів, відвідувачі фестивалю почують юних українських музикантів. Наприклад, джазовий гурт Шоколад обіцяє потішити меломанів новинками, а пісні сміливого, як весняний вітер гурту «Шкло» із Харкова напевно вперше прозвучать на львівській сцені. Окрім того, велику увагу організатори фестивалю приділили будівництву музичних мостів між Сходом і Заходом. Тому, родзинкою музичною програми стане виступ музикантів із Краматорська та ранкове «Прокидання» – творчий спецпроект львівських та харківських митців. А взагалі фестиваль «Флюгери Львова» ознаменує прихід весни та творче буяння – каже незмінна ведуча музичного дійства Марта Більська:

 «Лише цей фестиваль робить в самому серці міста таке відчуття, що ви поза межами міста. Це такий наш маленький космос. Цей стиль ви на вулиці, ви в місці, а буцімто не в місті. І це своєрідна психотерапія»

Фестиваль «Флюгери Львова» запрошує всіх львів’ян і гостей міста відвідати хоча б один із концертів. Це зробить початок травня незабутнім і натхненним.