Важливе
Музикант, якого завжди пам’ятатимемо. Кузьма Скрябін

Музикант, якого завжди пам’ятатимемо. Кузьма Скрябін

Кузьма Скрябін для більшості українців був не просто співаком, чи талановитим музикантом – він став символом епохи, кумиром поколінь.  Його пісні, сповнені глибокого філософського змісту є своєрідним літописом нашого часу, нагадують про те, що життя це лише мить.  До таких пісень належать «Старі фотографії» (про швидкоплинність юності») «Не стидайся, то твоя земля» (про еміграцію) та багато-багато інших.

Позитив музиканта, його вміння радіти життю зачаровували. Навіть під час військових подій він не здавався, а продовжував своєю патріотичною музикою об’єднувати різні частини України, допомагав українській армії. Його останній музичний тур був Центральною та Східною Україною. Митець творчістю доводив, що наша держава єдина.

Ми ніколи не забудемо Андрія Кузьменка, адже митець залишається зі світом назавжди – у своїй творчості, у своїх думках, які йому вдалося висловити за життя. Ми будемо слухати чудову, сповнену щирих, простих слів музику, читати веселі і трохи іронічні книги Кузьми Скрябіна. Напевно, сам музикант не хотів би, аби ми впадали у відчай, чи посипали голову попелом. На жаль, зараз в нашу державу прийшли непрості часи, і смерть видатного музиканта це тільки одна із трагічних подій, які складають сумну вервечку нашого повсякдення.  Однак за зимою завжди приходить весна, яка несе визволення і оновлення. І наша держава рано чи пізно скине із себе пута чужоземних загарбників і зацвіте новими барвами, як квітка навесні.

“Можливо, треба було жити, як всі,

А я хотів інакшим бути завжди –

Так скучно плисти по течії з ними…”

(із пісні Кузьми Скрябіна)