Важливе
Дикі амбіції, або як Скрябін став відомим ?

Дикі амбіції, або як Скрябін став відомим ?

Черговий концерт в місті Черкаси, нестача квитків в касах і фанати в очікуванні… До нас знову  завітав гурт Скрябін з  сольним концертом присвяченим 25-річчю від часу заснування.  Нам вдалося поспілкуватися з Андрієм  Кузьменком. Музикант не залишається осторонь від українських реалій, і говорив на гострі та цікаві теми, які стосуються не лише гурту, але й країни в цілому.

  Кузьма висловив враження про Черкаси, і зауважив, що в місті досі зберігаються пережитки СРСР. Митець любить хвалити черкаських панянок та парубків на концертах, хоч саме місто його не надто вражає.

черкаси1

За словами Андрія Кузьменка, роки його  молодості минали у маленькому містечку, де і прийшла думка  створити гурт. Слухачами першого їхнього концерту були будівельники  селищі Старичі. Винагородою за музичні зусилля виявилася… бочка солярки.

   Згодом починає формуватися кар’єра Кузьми на телебаченні, яку він не називає ні «кар’єрою», ні «роботою», бо ж: «працюють люди  в шахтах, а кривлятися на телебаченні – це не робота» – зауважує музикант. Андрій Кузьменко вважає, що коло знайомих по суті формувало його кар’єрний шлях, бо митець мав багато знайомих які працювали на телебаченні і кликали його з собою, а він в свою чергу просто йшов куди його кликали.  

     Так Андрій Кузьменко «засвітився» у музичному телевізійному проекті «Шанс», після випуску якого люди почали впізнавати співака в обличчя. А гурт в свою чергу став відомий  з початку виходу пісні «Мовчати». Такий популярний Андрій Кузьменко, часто відмовляється виконувати роль судді у будь-яких музичних проектах. За словами митця, у більшості таких проектів  переможця визначено від початку, а Кузьма Скрябін – людина яка не буде  говорити те, що написав режисер на листочку.  Також він відмовився від участі у політичних концертах. Більшість пісень музиканта є автобіографічними, серед них : «Спи собі сама», «Місця щасливих людей», в якій йдеться про Кузьму та його дружини , «Мовчати» , «Мама». Кожній із цих пісень передує якась історія і йдеться про реальних людей.  Також Кузьма іноді вдається до письменницької діяльності, але  в той же час ставиться до себе критично. Його стиль схожий з Чарльзом Буковським, та ніхто не погодиться друкувати таке  в Україні. Та й особливого захоплення письменницька діяльність в прозаїка-музиканта не викликає.

   Нещодавно Андрій Кузьменко створив власне радіо. Нишпорячись в інтернеті він знайшов посилання про те як втілити такий проект. Радіо носить назву  «Своє радіо Андрія Кузьменко», проте абревіатура цієї назви дуже цікава, це просто С.Р.А.К.А.  На просторах цього радіо його пісні відсутні, проте там відшліфована фонотека, та пісні того рівня до якого він прагне, тому коли він хоче послухати улюблену музику він вмикає власне радіо. І на додачу Кузьма відповів : «Гурт припинить своє існування тоді, коли я відчуватиму, що не зможу нічого зробити.» А ми впевнені, що в нього ще багато сил та амбіцій.

наташа

(на фото автор публікації з Андрієм Кузьменком)

  Автор: Наталя Савченко

  Фото з Інтернету, останнє фото надане автором публікації