Важливе
У Львові з’явилася бібліотека майбутнього

У Львові з’явилася бібліотека майбутнього

Новітня книгозбірня називається медіатека і окрім книжок пропонує відвідувачам кіноперегляди, настільні ігри, джазову музику та навіть вивчення англійської.

DSC_0031

Медіатека діє на базі бібліотеки імені Лесі Українки за адресою: Мулярська 2а. Книжкові фонди будуть збережені, але проект ніби поєднає у собі традиційну бібліотеку, кінотеатр та комп’ютерний клуб. Софія Оліферчук, арт-директор медіатеки зауважила, що медіатека стане своєрідним  місцем між домом та роботою, де людина може приходити і втілювати свої ідеї. “У нас буде школа медіакритики, театр, настільні ігри і перша львівська джазова школа” – додає арт-директор.

DSC_0038

Хоча медіатека діє завдяки новітнім комп’ютерним технологіям, вона допоможе вибратися із павутини віртуальності, спілкуватися у реальних умовах. Провідним завданням медіатеки є створення унікального середовища для самоосвіти відвідувачів.

DSC_0031

Тут відбуваються також різні арт-проекти. Наприклад, «Е97», який презентує художні фотороботи, що були створені в Криму.  Олександра Давиденко, організатор проекту розповіла, що виставка символізує  “Дорогу до моря”, зв”язок Криму з материковою Україною. Через такий мистецький погляд і особливе сприйняття кожного художнього твору кожен з нас може відчути щось дуже особливе тут у Львові про Крим.

DSC_0010

У нашому місті проект вдалося реалізувати завдяки співпраці Львівської міської ради, програми «Бібліоміст» та німецького товариства GIZ. Ще донедавна про такі проекти ми могли лише читати у фантастичних книгах. Можливо скоро фантастика стане дійсністю і більшість бібліотек Львова будуть осучасненими.