Важливе
Як допомогти ближньому?

Як допомогти ближньому?

     Нещодавно біля Оперного театру, я побачила дивного чоловіка,  який продавав  журнали. Перша думка була: “свідок Єгови”, проте, у нього було привітне обличчя і, підійшовши ближче, прочитала назву журналу: “Просто неба”. Вже чула про це вуличне видання, що має на меті допомогти бездомним людям. Та й знала про “Оселю”, де безхатченки можуть скерувати своє життя у правильне русло. Тому,  не задумуючись,  одразу ж купила два номера.

        І не шкодую через витрачені 10 гривень. Не тому, що купуючи це видання, допомагаю знедоленим. Видання справді цікаве! Воно  залучає до співпраці письменників, художників та фотографів. На сторінках можна побачити відомих особистостей у ролі  безхатченків. У журналі розкривають теми, яких немає в інших виданнях. Тут відсутні звичні для усіх ЗМІ новини, а є лише тексти, що розвивають нас духовно. 

       Також “Просто неба” містить цікаві інтерв`ю, наприклад, з Далай Ламою. Здавалося б, звідки львівське вуличне видання знайшло Далай Ламу? Дуже просто: вуличні видання різних країн пов`язані між собою.  Також в журналі можна зустріти різні рецензії. І прочитавши їх, одразу знаєш, що слід взяти до уваги. Остання сторінка містить адресу, де безхатченки можуть поїсти, попрати одяг, вмитись та зігрітись.

       Цей проект реалізує ЛМГО “Спільнота взаємодопомоги “Оселя”. “Унікальність вуличних видань полягає в тому, що бездомній людині надається можливість не тільки отримати якусь послугу чи милостиню, а самій заробити на життя і зробити перший крок з бездомності назад в суспільство” – запевняють  представники “Оселя”.

       Тому я знову прямую на Площу ринок і шукаю чоловіка в жовтому жакеті, якого виявилось  звати Олександр, та купую новий випуск “Просто неба”. Там повинна бути фотосесія з Іреною Карпою та продовження реалістичної історії Оксани Васьків “ Про Ігорка”. Та й ви не відставайте, бодай таким способом допоможіть бідним людям!

фотопросто22

  Автор:Віта Євстіфеєва

  Фото з Інтернету