Важливе
«Ірена Карпа. Письменниця. Співачка. Мандрівниця»

«Ірена Карпа. Письменниця. Співачка. Мандрівниця»

9 вересня на поетичному фестивалі «MERIDAN CERNOWITZ» в Івано-Франківську Ірена Карпа презентувала свою нову книжку «Ірена Карпа. Письменниця. Співачка. Мандрівниця». Презентація відбувалась на площі Фортечної галереї «Бастіон», ведучою була Ірина Славінська. Книжка складається з трьох розділів: Інтерв’ю, Правда життя ( публіцистика) і Мисткиня на барикадах ( егоїстка). Обкладинку до книги робив Іздрик.

Авторка порівнює своє фото на обкладинці з образом печального блазня П’єро. Адже свої публікації намагається збагатити власним гумором і вважає, що краще першій посміятись над собою. Ірена Карпа часто називає себе лузеркою, тому що вона непроти заробляти більше і витрачати ці гроші на допомогу хворим дітям, бездомним тваринам або як зараз актуально на АТО. Успішною людиною вона називає Сергі Жадана. Він весь час створює щось нове.

На зустрічі Ірена Карпа прочитала зі своєї нової книги два оповідання: «Легко бути жінкою» та «Різдво просто неба». На питання ведучої де письменниця почуває себе вдома вона відповіла, що для неї дім – це місце де їй комфортно. Зараз це Франківськ, де є знайомі друзі письменники. А ще для неї дім – це гори, там Карпа відчуває гармонію і неважливо які саме гори. Письменниця вважає, що деяких читачів зупиняють матюки та секс і вони не дочитують книгу, а філософія зазвичай ховається далі. Таких читачів вона називає неправильними.

Після презентації можна було задати питання Ірені Карпі та взяти автограф.

карпа1

Автор: Олянка Польова

Фото з Інтернету