Важливе
Харків`яни розмалювали найбільшу площу Європи

Харків`яни розмалювали найбільшу площу Європи

До Всесвітнього дня миру, який відзначають 21 вересня, у першій столиці України жителі та гості міста намалювали вишиванку. На площі Свободи замайорів слобожанський орнамент у символічних білому, червоному та чорному кольорах. Учасники різного віку разом створили малюнок розміром 101 на 21 метр, як запевняє ініціатор миротворчого флешмобу Владислав Мінзер.

                  Я сам із Луганська. Така акція у нашому місті проводилась 2 роки поспіль. У Харкові ми створили найбільшу вишиванку в країні. На жаль, представникам реєстру книги рекордів України не вдалося засвідчити це офіційно.

фото1

Із матеріалами для малюнка допомагали  Фундація Регіональних Ініціатив та Всеукраїнська організація «Молодіжний Союз України». Самі учасники заходу теж не лишались байдужими.

                  Мені зателефонували друзі і сказали, що не вистачає щіток для фарби. Забрала з дому все, що було,– говорить учасниця флешмобу Людмила Зіядінова. – Про акцію дізналась із соцмереж. Вважаю, що вона надзвичайно згуртовує людей у такі важкі часи.

фото2

Організатори планують провести подібний захід на всеукраїнському рівні, до якого прагнуть залучити жителів з різних куточків країни.

 Автор: Альона Філіпова

  Фото: Євгенії Ткаченко