Важливе
Як зробити своє літо цікавим?

Як зробити своє літо цікавим?

Влітку багато людей мають відпустку, або більше вільного часу, аніж восени, чи взимку. Мало-хто має нагоду поїхати відпочивати на море, адже в силу сучасних суспільно-політичних обставин це є не цілком доречним. Як провести свій вільний час цікаво і змістовно? Подивитися кіно? Це надто тривіально… Погуляти з друзями? Чом би й ні, але і це також трохи банально. То що ж залишається?

До  вашої уваги пропонуємо дві цікаві змоги провести своє дозвілля. Перше, це незвичайна настільна гра «Почати знову». Ця гра є не просто цікавою у якості розваги, але також допомагає встановити життєві орієнтири, можливо розібратися у якихось бентежних питаннях сьогодення, а також поспілкуватися із друзями. За словами одного з авторів ідеї Ростислава Романіва, на початку гри всі учасники повинні зробити вибір пріоритетів – сім я, кар’єра чи розваги. Ці первинні основи дають початкову базу балів. З допомогою ігрового кубика учасники рухаються по першому колу, де  отримують запитання на картках. Наприклад, такі:  «Ваша дружина зварила несмачний обід, чи будете казати їй про це?», або «Як урегулювати конфлікт?». На звороті кожної картки написані бали, які можна отримати.

поч зонАле не кожен учасник здатен дати відповідь на запитання.  Після проходження першого кола гри, учасники переходять до головного кола – «життя». Тут окрім звичних запитань, гравці отримують ще «факти», тобто події, які відбулися незалежно від учасників. Наприклад, «приїхали родичі» – гравець отримує плюс двадцять балів, або «збанкрутів бізнес» – мінус тридцять балів. Автор гри Ростислав Романів наголошує на тому, що умови «Почати знову» є наближеними до реального життя,  відтак учасники  стають більш соціально активними, стають більш сміливими у бізнесі.

Цікава книга завжди зробить дозвілля яскравим  і насиченим. Але далеко не всі полюбляють художню літературу, але в той же час не будеш теплого літнього дня читати «Основи філософії»… І тут також є гарний компроміс. Потрібно обрати книгу корисну, ту, що знадобиться у професійному житті. Книга Ростислава Романіва із незвичною назвою «Обережно, ця книга може зробити вас багатше»  розповідає про те, як досягнути успіху, а також про те, що хвилює багатьох випускників вишів – як молодій людині розпочати вдалу кар’єру. Читачі книги зауважують, що нестандартний, сучасний стиль написання твору допомагає краще зрозуміти ідеї автора, а багато порад є корисними і практичними.

поч. зн

Шановні читачі, бажаємо вам гарного літнього настрою і вдалої відпустки:)

1 фото з Інтернету, останнє фото надане Ростиславом Романівом