Важливе
Зйомки фільму «Egregor» у Львові

Зйомки фільму «Egregor» у Львові

Цієї неділі, 13 вересня, центр Львова перетворився на справжнісінький мурашник. На Площі Ринок зібралось близько 200 людей у зв’язку із зйомками епізодів повнометражного художнього фільму «Egregor». Зйомки у Львові стартували ще 8 вересня, в Аеропорту ім. Данила Галицького, щоправда поступалися вчорашнім за масовістю.

«Egregor» – пригодницький трилер із елементами містики. Еґреґор (з грецької перекладається як неспання, бадьорість) – це поняття, що представляє окрему нефізичну сутність, яка розвивається з колективної групи людей. З точки зору прихильників теорії яскравими прикладами прояву еґреґора слугує синхронна поведінка зграї птахів, косяка риби або маси людей через обмін інформацією. Поняття використовується в езотеризмі і окультизмі. Недарма в сюжеті фільму з такою назвою лежить історія про містичний культ та таємний орден, який хоче отримати владу над людською свідомістю та світом.

У 2017 році кінострічка стала однією із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, отримавши один із найвищих балів. Режисером стрічки є Станіслав Капралов. За словами продюсера Сергія Лавренюка, фільм знімається в стилі неонуару у співпраці з польськими та американськими продюсерами.

Також відомий акторський склад: Омрі Роуз – американський актор, відомий своєю участю у фільмах “Непокора” і “Ліга справедливості”, Олена Лавренюк – українська актриса театру та кіно, виконавиця головних ролей у фільмах «Контарбас» та «11 Дітей з Моршина», Валерія Караман – модель, яка дебютувала у кіно в картині Р. Егерса «Маяк» у 2019 році та польські актори Данієль Ольбрихський, Анджей Зелінський.

Випуск фільму запланований на 2021 рік.

Підготувала Анна Швидь