Важливе
5 найдієвіших книг для саморозвитку: суб’єктивний список

5 найдієвіших книг для саморозвитку: суб’єктивний список

Art-area пропунує вам низку книжок, які допоможуть поглянути на життя зовсім по-іншому, а головне, віднайти друге дихання для всіх ідей, що чекають на вас у шафі.

 

Ден Вальдшмідт “Вийди за межі”.  Ця книга для тих, хто хоче кращого для себе, хто не боїться змінити своє життя на краще, хто прагне досягнути грандіозного успіху. У цьому посібнику автор проаналізував понад 1000 історій видатних людей, які досягли неабияких результатів у бізнесі, науці, спорті, політиці. Вальдшмідт запевняє, що ця книга дасть читачам більше, ніж вони очікують від неї. Вона розповість про справжні складові успіху і переконає, що справа зовсім не в старанності, а в тому ким ви є.

Чарлз Дахіґґ “Сила звички”.А ви знали, що на продуктивність людини впливають її звички? І якщо змінити лише один шаблон поведінки, різні люди змогли б досягнути успіху: стати директором, придбати будинок, пробігти марафон. Якщо ні, то пропонуємо взяти до рук цей світовий бестселер. Повідомляємо, що основою цієї книжки є інтерв’ю із трьома сотнями науковців та директорів підприємств, а також дослідження, які провели в десятках компаній. Ви дізнаєтеся, як створюються та руйнуються звички, завдяки яким зможете перебудувати шаблони поведінки як забажаєте.

Пол Клейнман “Психологія 101”. Мало кому відомо, але для того, щоб досягнути будь-якої мети, потрібно добряче розумітися не тільки на власних звичках, а й на психології інших людей. Але як опанувати цю надскладну науку і зрозуміти бодай щось з книжок, які написані важкодоступною мовою? Не турбуйтеся! Пол Клейнман допоможе вам з легкістю засвоїти основами психологічних концепцій та експериментів. А також дасть відповіді на найважливіші питання про закони людської поведінки. Завдяки якій, ви налагодите між особові стосунки, гармонізуєте сімейний та професійно-емоційний фон.

Брайан Трейсі “Зроби це зараз”. Більшість читачів стверджує, що це найкраща книга для саморозвитку. Позаяк вона розповідає про те, як добиватися вирішення складних завдань, виходячи із зони комфорту і як раціонально використовувати свій час, щоб за короткий термін встигнути зробити все заплановане. Автор запропонує вам 21 урок, який він виніс з власного досвіду. І ще один маленький секрет для тих, хто хоче зробити своє життя продуктивним – намагайтеся переглядати зміст цієї книги напочатку кожного року.

Джеймс Шуровьескі «Мудрість натовпу» . Погодьтеся, що слово натовп викликає в нас негативні емоції. Однак автор цієї книги вважає по-іншому. Провівши історичні, економічні та психологічні дослідження, американський журналіст прийшов до висновку: коли ми разом, ми приймаємо більш грамотні рішення. Тому що кожна думка принесе нам неабияку користь. Ця книга дозволить по-іншому глянути на соціум і навчить отримувати вигоду з багатьох ситуацій. А головне, виробить у вас звичку правильно слухати й спостерігати за людьми.

Автор:

Павліна ГАДАЧ

Фото з Інтернету