Важливе
Віковий рейтинг та «Веном»: чому рейтинг PG-13 призведе до провалу фільму

Віковий рейтинг та «Веном»: чому рейтинг PG-13 призведе до провалу фільму

13 вересня стало відомо, що фільм «Веном» отримає рейтинг PG-13 (український аналог 12+), що може призвести до провалу кінострічки. Проте чому це може статися? Це ж довгоочікуваний фільм для фанатів коміксів! Давайте розберемося.

Веном – це персонаж коміксів видавництва Marvel Comics. Спочатку лиходій, пізніше антигерой, цей приблуда з космосу являє собою симбіота-паразита, який потребує носія для свого існування, а злиття прибульця з людиною породжує нову сутність, яка має ім’я «Веном». Цей паразит часто міняв хазяїнів, проте найчастіше він співіснував з Едді Броком, журналістом з поганою репутацією, який звів наклеп на невинного,повісивши на нього вбивство та був звільнений після викриття брехні.

Характер Венома агресивний та непередбачуваний. Він може як вбити зловмисника, який грабує банк, так і розірвати на шматки мирного перехожого заради своєї втіхи. Він не є всесвітнім злом, він лише старається вижити і докладає максимум зусиль та, подекуди, допомагає скривдженим, інколи навіть кривавими та надмірно жорсткими методами.

Тож, ми маємо персонажа з надмірними проявами жорстокості та цинізму. Він не є лиходієм,але й не є добрячком, що не дає змогу ділити його за дитячим принципом «чорне та біле». Він дорослий. Він, як і доросла людина, не буде панькатися з вашими «дитячими» проблемами – Веном розв’яже їх грубо і швидко, без жалю. За симбіотом завжди буде кривавий шлейф, а його відсутність лише зіпсує образ агресивного симбіота-паразита з проявами ультра насилля. З рейтингом PG-13 ми не побачимо таких виразних «проявів» характеру персонажа. Він стане більш картонним та примітивним. Студія Sony пояснює це можливим входженням Венома до кіно всесвіту Marvel (а там усі фільми мають рейтинг PG-13). Проте тут швидше справа у аудиторії. Категорія до якої входять люди старші 13 років є куди ширшою ніж категорія R, що, відповідно, може принести більше прибутку картині. Проте чи варто це робити? Тим паче згадуючи успіх таких, фільмів як «Дедпул» та «Логан», які з своїм рейтингом R надовго закарбувалися в пам’яті та серці глядача (незважаючи на ширшу аудиторію PG-13).

Як висновок, фільм «Веном» може провалитися в прокаті. Фанати не сприймуть «м’якого та дитячого» Венома, а саме фанати створюють перше враження про фільм та рекомендують до перегляду іншим. Щодо героя,то він втратить себе як персонажа,а фільм з погано прописаним головним героєм дуже часто йде до провалу та подальшого забуття…

Автор:Олег Андерсон

Фото з Інтернету