Важливе
Таки Бог нам іноді підморгує

Таки Бог нам іноді підморгує

Відтепер ми можемо проходити курс психотерапії не виходячи з дому,  послуговуючись надто популярними книгами з «надмотиваційним» контекстом ( яких сьогодні надмір). Сліпо віримо, що вони змусять нас встати, рухатись і працювати за десятьох.Книга «Бог ніколи не моргає» безперечно з цього розряду. Ні.. такі  речі корисні,  ба…. навіть потрібні , адже десь там, між словесами,ми знаходимо виправдання своєму життю і самі  себе переконуємо, що воно прекрасне. Але давайте будемо відвертими, якісного тексту подібного характеру мізер, опісля читання не залишається післясмаку. Автори не дотримуються головного правила гри на відкритому серці  – мінімум фальші і лукавства, лише зболене і пережите. За кожним словом, десь там у затінку, мусить  стояти  гіркий досвід.

 

 

 

Ця книга радше  виняток, авторка грала за правилами: Регіна Бретт одинадцята дитина в родині, у  16  років зловживала алкоголем, у 21 стала матір’ю одиначкою,  у 41 захворіла на рак.  Вона по праву отримала від власного  життя ліцензію на писемство подібного роду.

 

Вам навряд знадобляться усі 50  уроків, левову частину з них уже давно піднесло на таці  саме життя  і вони  назавжди вкарбувалися в пам’яті. Кожна з настанов – це частинка величезного кістяка з 50-ти хребців,   як існує скелет для плоті,  точнісінько так само існує опора  для духовної рівноваги: вискочить одна деталь і полетить шкереберть цілісінька споруда. А в більшості сьогодні вона хитка :  іноді ми забуваємо посміхатись, вдягатись, любити, виходити на вулицю ба навіть жити, ми на межі краху, аби рятуватись потрібно читати.

Набір порад стосується практично кожного, вони доволі функціональні і дієві для всіх-всіх-всіх.

У мініатюрній книжечці вміщена цілісінька серія лекцій для гурту людей, які часто збираються разом під одним дахом, їдять за одним столом, користуються загальними речами, але сім’єю себе назвати не можуть.  Для кожного члена родини власна коротенька інструкція:забудьте про образи, умійте спілкуватись, умійте прощати, розставляйте вірно  пріоритети .

«Коли на перше місце я поставила найважливіше, у мене з’явилось все, чого я хотіла»

Регіна Бретт склала план  ролей, які повинна відіграти людина коли вона: мала, молода і стара. Основних етапів  життя – 3  і нехай це застаріла інформація, вона таки правдива. Кожен із відрізків на прямій потрібно сповна відчути, пережити, посмакувати: гратися до бісиків в очах, планувати кожну копійку сімейного бюджету, турбуватись про майбутнє дітей і навіть по старечому проповідувати свою закоренілу філософію, аби в кінці сказати: «я прожив щасливе, повне  життя», репліка дріб’язкова, але зважтесь її повторити.

Декого лякає  «БОГ» на обкладинці та зміст розрахований на смаки і вподобання навіть атеїстів. Я впевнений, що її можна перефразувати на кшталт : «Ніколи не моргайте», інакше  втратите цілісну картинку світу. Хоча віруючим читати таки простіше: письменниця носить Бога в серці,  віра, молитва і дружба ( не фанатичне поклоніння) з Богом її духовний стержень, який вона так довгоформувала у своїй підсвідомості, безперечно підвалини  цієї книги закладені на схожих аспектах. Регіна Бретт на сторінках книги створила інтерактивну карту, на якій позначена дорога до власного Бога  не через боязнь до нього, не через загальну позицію люду, а просто  через простягнуту  руку.

“Бог не хоче, щоб ми були настільки святими, аж не були людьми. Бог не бажає фальшивих молитов і нещирої похвали. Бог хоче чесних, щирих, справжніх стосунків”.

Величезна частина тексту присвячена псевдоневдахам. Чимало людей переконані, що їх оточує вакуум негараздів, вони назавжди впали в яму болю і відчаю. Насправді все простіше, декому з нас припало на долю більше ніж іншим, та на це не потрібно занадто скаржитись , варто  сприймати під трішки іншим кутом:нам випала  місія підпирати плечима небо.

«Бог ніколи не дає нам більше ніж ми можемо витримати. Одні з нас можуть знести більше, інші наділені меншою силою».

Найвагоміша частина порад стилізовані під власне  «его», у книзі  вони розпочинаються  від моменту : як правильно дихати і закінчуються тим, яку білизну слід вдягати. Але не будемо  заходити за лаштунки людських вподобань, прочитайте і складіть власний, особливий кодекс правил. У сферу надто особистого входять і взаємовідносини чоловіка з жінкою. Чого вартує лише одкровення про те, що  розум це сьогодні чи не найбільш сексуально.

То чи таки моргає Бог? Інколи нам здається, що ми загублені серед бруду і непотребу, він  моргнув саме тоді, коли ми народились. На світ з’явилась лише оболонка з м’яса, крові і кісток, одна з міріадів. Оптичний приціл десь там зверху направлений явно не на нас.

Регіна Бретт доведе, що ви помиляєтесь. Бог бачить світ цілісно,  а не фрагментарно, ніколи не моргає, не втрачає  нас з виду, але пропонує свободу дій і не втручається в повсякденне життя, дає змогу аби ви відчули себе незалежним індивідом, не скутим   навіть у рамки віри.  Насолоджуйтесь своєю свободою і запам’ятайте найважливіше правило: радійте тому, що ви живете.

Автор: Петро Лукіянчук

Фото з Інтернету