Важливе
New Wave Exhibition  (репортаж із другого дня фестивалю)

New Wave Exhibition (репортаж із другого дня фестивалю)

Отож, я побував на другому дні фестивалю NWE. Нагадаю, що New Wave Exhibition – це щорічний мистецький арт фестиваль, який нещодавно проходив у Львові.
Другий день, звичайно, відрізнявся від першого не тільки учасниками, але й атмосферою. Експозиції залишились ті самі, безкоштовні бонуси вже не привертали такої уваги і людей було значно менше ніж першого дня. Можливо, більшість присутніх трохи втомилися.

Також іменами виконавців другий день дещо поступався першому. Пост-електронік-рок гурт Submarina, біт-боксер Minigun, SecretForest і хедлайнери SecretAvenue. Звичайно, не такі відомі, як ті самі Brunettes Shoot Blondes, але кожен артист був не менш цікавим і також заслуговував окремої уваги.

На Secret Forest, які відкривали музичну сцену, я, на жаль, не встиг, але по тому, що я чув з їх пісень в Інтернеті – впевнений, послухати їх вживу було цікаво. А ось на Submarina я потрапив на самий початок. Вони поєднують у своїй музиці психоделіку, електроніку і пост-рок. Інструментальна частина, як і у кожної пост-рок команди, звичайно, була на висоті. Космічні соло-партії і гучні барабани не могли нікого залишити байдужим. Люди просто затамовуючи подих перед кожним соло і отримували величезне задоволення від музики цих хлопців. Ось, за що я і люблю фестивалі – на них завжди відкриваєш для себе якісь нові і цікаві імена.

Наступним виступав біт-доксер Minigun. Він розповідав людям про техніку і культуру біт-боксу, роль і місце цього заняття у його житті. Загалом було цікаво послухати лекцію та професійний біт-бокс від харизматичного молодого хлопця.

Останніми виступали кияни Secret Avenue, які дуже мені сподобались. Про цих хлопців мені давно розповідали мої друзі, тому мені було дуже цікаво послухати і побачити їх наживо. Під час їх виступу відбувалась колаборація з фешн-дизайнером Ольгою Шуль і художником Олександром Шатовим , які створювали ексклюзивну колекцію одягу під час виступу безпосередньо на моделях, та перфоманс з кульок. Виглядало все дуже цікаво і незвично, а концерт від того привертав ще більше уваги.

Харизматичний соліст не давав засумувати. Жартував і відбивався від всюди літаючих надувних кульок. Хоч і Антон (соліст гурту) часто забував власний сет-ліст і назви пісень, глядачів – це не збивало і більшість пісень люди впізнавали і підспівували.Звучали такі відомі пісні, як: «Happiness» і «Mirror». Це єдині пісні, які я чув до їх виступу і на концерті вони мені дуже сильно сподобались. Колектив виконує дуже цікаву і романтичну музику, яку хочеться слухати і слухати. Живе виконання у хлопців хоч і не дуже професійне і динамічне, але дивитись і слухати їх приємно. Тому я буду очікувати на їх черговий приїзд у Львів і з задоволенням ще раз на них піду, і вам раджу.

Отож, другий день скінчився. Враження після нього залишились двоякі. Він пройшов спокійно і вже не так вражаюче, в порівнянні з першим днем. Залишатись на нічну вечірку сил вже не було, тому я з гарними враженнями від Secret Avenue  пішов додому очікувати на останній день фестивалю.

Автор: Юрій Андріїв

Фото надані автором