Важливе
Rocky Leon – реггі посвята Львова

Rocky Leon – реггі посвята Львова

Для багатьох з нас реггі асоціюється перш за все зі всім відомим Бобом Марлі та курінням марихуани. На поверхні, можливо, це все так і виглядає, але, насправді, реггі, як музика і як культура загалом має дещо більші принципи і цінності ніж ми думаємо. У цьому я переконався особисто на концерті, давно відомого в Україні, позитивного і життєрадісного, людини-оркестр – Rocky Leon’а, який завітав цієї весни до нашої країни з туром.

Якщо ви не знайомі з творчістю Рокі, то наполегливо рекомендую вам послухати його музику. І нехай вас не збиває з пантелику те, що він виступає в маленьких залах чи він недостатньо відомий, Рокі один з тих музикантів, які просто ще недостатньо розпіарені. Для нього не головне мати велику славу і бути всесвітньо відомим. Все, що йому потрібно – це грати музику і давати концерти.
Його музика ідеально пасує, щоб слухати  в дорозі, або гуляти  містом  літнього вечора підтанцьовуючи у душі під ритми, які лунають з навушників, або взагалі для саундтреку вашого життя, тому що його музика, як він сам, максимально позитивна і наповнена життям. У своїх текстах, і особливо у промовах під час концерту,він проголошує ідею щасливого і безтурботного життя.
«Enjoy every moment of your life»

Любов, мир і насолода життям – ось, що сповідує Рокі і намагається донести до всіх нас. Він розповідає, як колись він жив просто на вулиці, як подорожував по світу і взагалі, як протягом всього життя, де б він не був і щоб не робив, він ніколи не зустрічав поганих людей.

«Все те, що ми бачимо, чуємо, читаємо в ЗМІ змушує нас боятись чогось чи когось, змушує нас стримувати себе у чомусь, змушує нас завжди жити у незнанні і невідомості чогось. Всім нам показують, який світ жахливий і жорстокий, як погано там, чи жахливо там, змушують нас боятись і ненавидіти людей, якісь народи чи спільноти. Все це маячня, насправді всі люди добрі і всі намагаються допомогти один одному і все у світі круто, тому не морочте собі голову, просто живіть.»

Все це змушує задуматись чи правильно ми з вами живемо. Ось – Рокі, він ніколи не хотів ні на кого працювати, закінчивши коледж в себе вдома в Австрії, він полетів подорожувати в Америку, там грав на вулицях і заробляв собі на дорогу і їжу.  Музикант не боїться нічого, він просто проживає життя у власне задоволення, мандрує, пише музику, яку любить і все у нього чудово.

«Які б негаразди не спіткали кожного з нас – це не привід сумувати чи опускати руки, просто треба жити далі і насолоджуватись життям» – такою є життєва позиція Рокі. То чому ж ми не можемо так жити?
«Because the world is f***ing awesome»

Що стосується його музики то тут можна розібрати декілька цікавих моментів. Музика Роккі – це реггі не в класичному для нас розумінні, це реггі в суміші з хіп-хопом та роком. У його піснях ми можемо чути драм-машину разом з біт-боксом, електрогітару і укулеле, вокал і бек-вокал, разом з електронною музикою. На концерті всі ці партії він виконує сам. Все, що йому потрібно для цього – це ноутбук, пульт та відповідний набір інструментів. Спочатку він прописує ритм-секцію, потім переходить до струнних інструментів, і коли вже грає цілий акомпанемент – переходить до співу. Бачити це і чути на концерті – неймовірно цікаво і приємно.
«Alright people, I have a serious message for you, listen: na, na-na-na, na-na-na, na-na, na-na»
Загалом на концерті панувала сімейна атмосфера. Зала не була заповнена, приблизно 100 людей прийшло на музичну подію, але всі стояли біля сцени тому відчуття порожнього залу не було взагалі. Рокі відіграв двогодинну програму зі своїми хітами, такими як: «Quit Your Whining», «Little Clown», «So Nice» і особливо всім сподобалась – «Чорний Плащ», з однойменного мультфільму.


Атмосфера концерту була дуже тепла, всі люди отримували максимальні заряди позитиву і радощів від Леона, танцювали, стрибали і підспівували майже всі пісні. Бувало у Рокі виключався мікрофон, чи він збивався з ритму, чи взагалі забував слова, але кожен раз йому вдавалось з усмішкою викручуватися і він продовжував, а зал його оплесками завжди підтримував.
Ось такий от Рокі Леон, з посмішкою на обличчі, величезним бажанням жити, з радісними піснями і щасливи фанатами відіграв дуже гарний концерт, який я особисто ніколи не забуду.

АВ: Юрій Андріїв