Важливе
Літературні гурмани у передчутті. Вже завтра у Львові стартує місяць авторських читань

Літературні гурмани у передчутті. Вже завтра у Львові стартує місяць авторських читань

       Цими днями у Львові розпочинається   унікальний літературний проект «Місяць авторських читань». Під час якого всі поціновувачі поетичного та прозового слова зможуть особисто поспілкуватися із авторами з чотирьох країн – розповідає  директор фестивалю Григорій Семенчук: «Це будуть Чехія, Польща, Україна та Іспанія. Такий фестиваль – чудова нагода поринути у інші  культури, інші літературні контексти. Можливо презентовані твори та автори  недостатньо відомі у нас. А місяць авторських читань це змога заповнити ці прогалини». Цікаво, щодня відбуватимуться по 2 читання. Виступатиме один закордонний автор, і один український.

2

    Авторські читання відбуватимуться у Львові вже вдруге. Почесним гостем 2016-ть стане Іспанія. Література цієї країни поки недостатньо відома у місті Лева і це гарна нагода її популяризувати – наголошує Григорій Семенчук:

«З Іспанії приїдуть відомі автори у світі. Наприклад, нас відвідає Фернандо ала Палмунд, це один із найвизначніших у Іспанії письменників. Також лунатиме іспанська музика. Іспанські тексти паралельно перекладатимуть українською ».

4

Звісно, що на авторських читаннях виступатимуть і відомі українські автори. Це дуже важливо для поціновувачів літератури. Адже купуючи нову книгу у магазині, завжди цікаво поспілкуватися з автором, дізнатися його погляди на сьогодення та сенс життя.  Особливо тішить те, що вхід на авторські читання вільний. Григорій Семенчук наголошує: «Це будуть і Жадан і Андрухович, Коробчук».

    Тож липень обіцяє стати місяцем насолоди для літературних гурманів.

Автор: Оксана Бабенко

  Фото з Інтернету