Важливе
Книга, яку хочеться обійняти

Книга, яку хочеться обійняти

     Я так багато чула про серію книг канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері, що все-таки придбала її першу із циклу книгу “Енн із Зелених Дахів”. І повинна зізнатись, що проковтнула цю історію за один вечір і вже не можу дочекатись, коли придбаю наступну частину. 

        Загалом це серія, яка складається з восьми книг, детально розповідає про життя одної сирітки, котра помилково потрапила в селище Ейвонлі, а саме на прекрасну ферму з гарною назвою “Зелені Дахи”. 

ен3

    Рудоволосу дивачку звали Енн Ширлі, проте ні ім’я, ні зовнішність власниці не подобались, тому вона завжди рятувалась фантазією. І справді, у Енн була надзвичайно бурхлива уява, яка допомагала їй жити у сиротинці та пройти багацько життєвих незгод. Ще стати справжньою красунею та розумницею допомагали їй прийомні батьки, немолоді брат зі сестрою: Метью та Мерілла Катберти.

    Кожен житель Ейвонлі сумлінно працював над вихованням Енн та не було такої людини, яку б не зачарувала щирість рудоволосої дівчинки.

ен1

    Й справді, поруч з Енн Ширлі помічаєш більше приємних дрібниць, вчишся говорити щиро та робити все з совістю. Книга “Енн із Зелених Дахів” вирізняється своїми гарними краєвидами. Тут немає нудних описів природи. Все написано так гарно й легко, що подекуди хочеться обійняти цілу книгу і усіх її героїв.

    На даний момент із цієї серії українською вже перекладено сім книг видавництвом “Урбіно”. Переклад приємно читається та й ілюстрації помилують ваше око. Отож, якщо ви ще не читали цей чарівний цикл, то не баріться та розпочинайте дружбу з цією щирою дивачкою. Не переймайтесь за вікову різницю між вами та Енн. Запевняю, дівчинка знайде чим вас зацікавити.

Автор: Віта Євстіфеєва

Фото з Інтернету