Послухати улюблені поезії тепер можна на гутірковій сцені фестивалю «Бандерштат» за горнятком запашного чаю. Розмови з відомими письменниками на «Літературному ранкуванні» розпочнуться о 10:00.

Тут зберуться яскраві представники сучасного літературного процесу. Іронічний Юрко Космина почитає поезії на злобу дня: про страусів, Іво Бобула та інших цікавих персонажів. А ще зможе розповісти про те, як воно — працювати сценаристом у телепрограмі Майкла Щура.

Також до уваги відвідувачів – сильний і водночас зболений «голос Донбасу» Любові Якимчук. Нещодавно побачила світ її збірка «Абрикоси Донбасу», вірші з якої Сергій Жадан порівнює з трояндами: «Доки дочитаєш – обов’язково поранишся».

Завітає на літсцену і улюбленець дівчат Макс Кідрук — затятий письменник і мандрівник. Він написав майже два десятки книг та побував у понад 30 екзотичних країнах.

Проникливими поезіями про те, що болить сьогодні, поділиться Олеся Мамчич.

«Під ногами буде роса, на плечах – ранкова прохолода, на обличчі – залишки снів, – потоки слів будуть ліпше сприйматися в таких умовах», – зазначає координатор літсцени Ганна Луцюк.

Повідомляє прес-центр Бандерштату