Важливе
Особливий світ крізь новий альбом Imagine Dragons

Особливий світ крізь новий альбом Imagine Dragons

Звук супроводжує нас повсюди. Він і в мелодіях міста, і в ритмі, що вибиває дощ на дахах будинків, і в піснях вуличних музикантів… Потрібно лише слухати.

Окрім того існує музика – стихія звуків, які приносять неабияке задоволення меломанам.  Ледь не щодня у світ виходить, як мінімум, одна нова платівка, однак стане вона популярною чи ні – річ непевна та залежить від багатьох різних факторів. Все ж зараз йтиметься про один з альбомів, який нещодавно побачив світ.

Поговоримо про американську інді-рок-групу ImagineDragons, яка в цьому році презентувала свою другу студійку. Нагадаю, що першою була «Night Visions»  (04.09.2012 р.). Вона посилила популярність гурту, що саме сходив на вершину музичного олімпу.

імж

«Smoke+Mirrors» – другий альбом Імеджинів. Він побачив світ 17 лютого 2015 року. Важливо і те, що це перший альбом, який артисти записали у власній новоствореній домашній студії. Вони також значно розширили текстуру свого звучання і освіжили власні ритми та мелодії: додали ще чимало нових інструментів, які їм вдалося зібрати під час подорожей. Напередодні гурт вистрелив трьома синглами  під назвою «Betmylife», «Gold» та «Shots», які одразу потрапили до світових музичних чартів. «Bet my life»  – став, так би мовити, гімном, який показує біль та труднощі, спричинені пошуками себе, свого призначення.

імж1

Другий альбом – це ще один потік нестримної енергії від ImagineDragons.  Платівка поєднує в собі поп та рок елементи, з додаванням вкраплень мотивів інді-року. Варто зазначити, що альбом не позбавлений драйву та полум’яного запалу. Такі композиції як «Imsosorry», «Friction» здатні спричинити вибух емоцій, які важко стримати, бо пальці самі починають відбивати ритм.

Не обійшлося без чуттєвих ліричних балад. Наприклад, «TheDream» яскраво виділяється на фоні інших не так через мелодію, як завдяки текстовому наповненню. Але все ж це не єдина пісня з альбому, в якій присутній сенс. Кожен трек несе в собі певне зашифроване послання, зрозуміти яке кожен може по-своєму. 

«Smoke+Mirrors» – це пазл. Тобто слухач може трактувати будь-яку пісню, як підказує йому/їй власний внутрішній стан.

Нехай, «Smoke+Mirrors» дещо поступається першому альбому за кількістю драйвових треків, однак не можна заперечувати таланту хлопців. Особливо, якщо говорити про живі виступи, на яких вони викладаються на повну силу. Також варто відзначити вокаліста гурту Дена Рейнольдса: динаміка його голосу здатна надати кожній пісні у альбомі особливого звучання, він щоразу змінює тональність, таким чином live’и зазвичай зазнають певних трансформацій.

імж3Альбом безперечно вартий уваги, та нехай кожен зробить висновки відповідно до власних смаків та вподобань. Все ж варто зазначити, що з творчістю Драконів варто познайомитися ближче тим, хто любить музику, яка покращує настрій, заряджає силою та позитивними емоціями.

Автор:Марія Глушко

Фото з Інтернету.