Важливе
Мистецтво бути Людиною

Мистецтво бути Людиною

  Мистецтво має тисячі граней, але напевно найбільша творчість, то вміння бути Людиною. Ще Кант сказав, що «Людиною не народжуються, нею стають». Та отримати це почесне звання у сучасному урбанізованому, віртуально-самотньому світі дуже нелегко. Однак, цілком реально. Потрібно розвивати свій світогляд, плекати загальнолюдські моральні вартості. В цьому сучасним львів”янам допомагає спільнота греко-католицької молоді «Християнська душа».

 Дощ падає – діти ростуть. Цьогоріч молодь парафії Введення в Храм Пресвятої Богородиці святкує свою першу поважну дату. Спільнота «Християнська душа» працює на благо Церкви уже 5 років. 18 грудня, перед тим як прийти у наші домівки, Святий Миколай завітав на парафію і подарував перші паростки любові і тепла, сили і руху, всеперемагаючого милосердя та надії. Сьогодні вони дають свої плоди, які єднаються у слові спільнота. На її рахунку тисячі щасливих світлин і приємних спогадів.  За цей час учасниками спільноти стало понад 70 чоловік, половина з них отримали дійсне офіційне членство. Завдяки цим небайдужим молодим людям, парафія почала розвиватися.

чл

Спільнота – це милосердя і підтримка. 

Молодь парафії завжди надавала особливе значення співпраці із сиротинцями. Одним із найважливіших досягнень стала успішна  реалізація гранту від БО «Львівська освітня фундація». Всі отримані кошти було спрямовано на роботу дитячого будинку «Вишенька» в с. Жовтанці. Бути другом для цих дітей складно, ще складніше стати для них плечем опори. Завдяки небайдужій молоді, діти зуміли відкрити своє серце для Бога, повірити у себе і своє майбутнє. Для дітей на парафії завжди організовують свято Миколая, гаївки, вертепи. Парафіяльна молодь – це активні учасники Євромайданів, молитовних зустрічей, пам’ятних вечорів, реквіємів за Небесною сотнею. Спільнота ніколи не стояла осторонь – її учасники – це люди, які завжди готові працювати. Саме тому волонтерська діяльність стала тим важелем, який навчив: якщо ти християнин – ти знайдеш у собі сили допомогти, підтримати, підняти з колін.

Спільнота – це інтелект, виховання, порядність.

 Нове покоління – нова генерація цінностей. Завдяки роботі «Християнської душі», місцеві школи приєдналися до життя парафії. Сьогодні спільнота має можливість пропагувати свої ідеї серед однолітків, проявляти талант, вчитися. Наша молодь – це постійні учасники презентацій, конференцій, тренінгів та майстер-класів. Це успішні люди, які понад світські потреби ставлять духовні. Це ті, хто завтра не спостерігатимуть за безчинством, а з маленьким хрестиком на грудях робитимуть великі справи. Щотижнева зустріч з катехитом – отцем Володимиром Дмитрівом – дозволяє пірнути в глибини християнських уставів. Таке навчання дає змогу організовувати олімпіади, щотижневі конкурси та багато чого іншого.

5 років

Спільнота – це любов до себе, до ближнього і до Творця.

 Сучасна молодь любить таврувати те, чого не розуміє. Багато хто вважає, що жити за християнськими догмами – це бути аскетом. Спільнота парафії щорічно поповнюється тими, хто знає: жити без любові до Бога набагато важче. Це не аскеза, це необхідність. Саме тому прощі та молитовні зустрічі, реколекції та нічні чування, хресні дороги та вечори із розважаннями стали невід’ємною часткою життя спільноти. Робота на парафії ніколи не була легкою. Проте молодь уміла зробити її приємною.

спільн2

Святкування п’ятиріччя пройшло за старим звичаєм: в теплій дружній компанії. Почесним гостем був духівник спільноти – о. Любомир Ортинський та катехит. «Християнська душа» завжди шанувала свого доброго друга о. Назарія Гавриляка, без якого і свято було б не таким торжественним. Понад 60 гостей, святковий зал, численні молитви, чарівні посмішки і багатообіцяючі підсумки доводять: жива парафія – місце зустрічі з живим Христом.

Автор: Голова спільноти Вікторія Мацькович.