Важливе
Теплі книжки завжди зігріють душу і серце

Теплі книжки завжди зігріють душу і серце

Сьогодні розповім аж про три книги із найзатишнішої серії в сучасній українській літературі. «Теплі історії» завжди наповнені добром та людяністю. Цим і приваблюють читачів протягом ось уже кількох років. Зараз в країні нелегкі часи, всі ми хочемо миру і спокою, віри в дива, а тому потребуємо теплої і надихаючої літератури. Коли навкруги сніжить, сльози котяться від новин, серце крається від переживань за наших бійців,  так хочеться відшукати відраду у хороших текстах, які неодмінно знайдуться на поличках книгарень.

книжки

«Жменька слів для доброго настрою». Слава Світова. 120 мініатюр написані дійсно світлою і доброю людиною, яка любить гратися зі словами та експериментувати зі словесними образами. Письменниці вдалося написати надихаючі оповідання та вкластися всього у 100 слів. А назви оповідок говорять самі за себе: «Фарби», «Магія», «Дядечко Вітер», «Радість», «Багряна ниточка», «Дівчина-сонце» і т. д. Всі вони намагаються відкрити маленький всесвіт, що живе у душах кожного з нас. Повернути ту кольорову казку, яка залишилася у спогадах про дитинство. Нагадують, що «іноді для щастя потрібно зовсім небагато: усмішка, обліпиховий чай і теплі дитячі історії». Маємо більше прислухатися до себе, до своїх бажань та мрій, шукати гармонію в собі. Кожен день – це дарунок небес, який неодмінно наповнений багатьма хорошими людьми, подіями та речами. Потрібно смакувати життям, ділитися радістю, подорожувати та всміхатися до світу. Все це і навіть більше – ви знайдете у цій книзі, просто не полінуйтеся її відкрити.

фото тепле1

«Теплі історії про кохання». Збірка, до написання якої долучилося 26 авторів. Здавалося б про кохання вже написано стільки слів, що й не злічити. Але воно завжди живе посеред нас, його не може бути забагато і воно не підвладне часу. Його хочеться відчувати, ним хочеться ділитися, а також – говорити, шепотіти, писати, малювати. Кохання завжди окрилює людей, робить щирішими, ніжнішими, добрішими. Іноді воно буває і не взаємним – від того і болючим. Але якби там не складалося – не треба боятися любити, відкривати свої серця, навіть у сотий раз. Збірка складається з чотирьох розділів: «Зустріч», «Він і вона», «Одружені», «Часоплин». В них прості істини кохання: дитячого, юного і зрілого. Ця книга стане виявом ваших найрізноманітніших емоцій, які ви відчуваєте, коли кохаєте. А романтичний настрій неодмінно надихатиме на багато хороших думок і вчинків. Ваші ангели будуть задоволені.

«Теплі історії про радість і сум». Міла Іванцова. В анотації до збірки ви прочитаєте, що твори цієї авторки називають «терапевтичною прозою», від них стає легше на душі. Адже письменниця радить попри все триматися позитиву, рухатися вперед і не озлоблюватися на людей. Для мене ж особливою ця книга стала тому, що в ній присутній легкий французький шарм: маленькі безлюдні вулички, переповнені кав’ярні, оспіване «повітря Парижа», пам’ятки історії, кмітливі парижанки, французькі сніданки. А водночас прості історії, в яких йдеться про знайоме нам звичайне життя, в якому все ж трапляються приємні несподіванки. Оповідання і новели наповнені домашньою атмосферою, добротою, душевністю, часом і дитячою ніяковістю. Зазвичай фінал в оповідках  відкритий, аби читачі самостійно змогли осмислити твір та продовжити відносно своїх внутрішніх відчуттів та переживань. Здається, письменниця розуміє людей всіх вікових категорій, що й не дивно, адже до збірки увійшло 16 оповідань, які писалися у різні періоди життя.

Отож, не бійтеся відкривати нові горизонти, читайте, кохайте, подорожуйте і любіть своє життя!!! А добрі книги вам у цьому допоможуть!..

Автор: Оленка Кравчук

Фото з Інтернету