Важливе
Театралізований погляд на “Оскара та рожеву пані”

Театралізований погляд на “Оскара та рожеву пані”

Нещодавно Львові відбулось театралізованне читання повісті французького письменника Еріка-Еммануеля Шмітта – “Оскар та рожева пані”. Твори Шмітта завжди вражають простим описом важливих життєвих ситуацій. Вони закликають до роздумів ,тому організатори не прогадали з вибором повісті про смертельно хворого хлопчика Оскара . До того ж, організатори цього читання учасники проекту “Казкоманія”. Хто не знає, хто це,то розповім коротко. “Казкоманія”- це група надзвичайно щирих людей,котрі оживляють казку та заохочують дітей до літератури. І їм це добряче вдається. До речі, кошти,які отримали ініціатори театралізованого читання, передаються в дитбудинок №104 в Брюховичах.

фотовіта.2jpg
Варто розповісти про саме читання. Читання було гарним та проникливим. Уявіть собі історичний музей на площі Ринок, де є багато вишуканих портретів,зокрема Лева Галицького. В одній  залі, де можна побачити величезну та надзвичайно гарну картину зимового Львова, стоять багато стільців, а по середині чотири “головних” стільців та 14 свічок навколо них. Чому 14 свічок? Це своєрідний символ останніх днів головного героя. Одинадцятирічний Тарас Демчина, котрий грав головного героя, впродовж двох годин дуже чуттєво, з справжніми емоціями, читав 14 листів до Бога. Мушу визнати, що листи були наповнені дитячою щирістю. Втім без ніякого пафосу.  В залі було дуже тихо- всі були зачаровані читанням головних героїв та поступовим “згасанням” життя хлопчика.
Після прочитання “Оскар і рожева пані” завітав Віктор Винник, вокаліст гурту “Мері”. “Тепер ти ангел” та “Миколай” додали більшої казковості в залі. Насправді, це дуже важлива присутність таких заходів,які закликають до певних роздумів. Тому можна сказати,читання видалось на славу.
Автор: Віта Євстіфеєва

Фото з Інтернету