Важливе
Новорічний ярмарок доброти та казки

Новорічний ярмарок доброти та казки

До новорічних свят залишилось зовсім небагато, всі в передчутті дива та казки. Різдвяні реклами, новорічні прикраси та надії на краще – все це додає гарного та святкового настрою. Кожен з нас загадує найбажанішу мрію, сподіваючись, що вона неодмінно здійсниться.

Проте є ті, здійснення мрії яких залежить лише від  помочі інших, часом зовсім чужих для них людей. Це хворі дітки, які в ці новорічні свята бажають лиш одного – прокинутись одного ранку здоровими. Здавалось б, що спільного між допомогою хворим дітям та новорічним шопінгом? Проте нещодавно в приміщенні театру імені Марії Заньковецької відбулось справжнє диво, яке подарувало всім відвідувачам гарний настрій, а хворим діткам велику допомогу.

фотоната2

Благодійність – гарна та приємна справа, яка нині дуже поширена. Але, погодьтесь, набагато приємніше робити добрі справи, торкаючись мистецтва, отримуючи від того насолоду та гарний настрій. Саме таким було головне завдання організаторів Третього благодійного різдвяного ярмарку – поєднати розвагу та добру справу.

Від початку на відвідувачів чекала казка. Червоний килим, новорічні ялинки, люди з корзинками лотерей та новорічними капелюхами – як тут не повірити в диво? На першому поверсі кожен охочий міг купити лотерейний талон, і якщо він виявився виграшним, отримати подарунок від організаторів ярмарку.

Проте справжні дива чекали на другому поверсі. Ще тільки піднімаючись по сходам, чуєш галас людей, сміх та співи. Тут відбувалося справжнє поєднання країн та народностей. Консульства, що брали участь в ярмарку, пропонували відвідувачам продукцію держав, які вони презентували. Довгі столи з виробництвом різни країн так і закликали всіх і кожного придбати щось солодке, смачне, гарне та цікаве. Вироби з Чехії,  Угорщини, Польщі, України, Білорусії та навіть з Бразилії, і ще з багатьох інших країн – все це можна було придбати на ярмарку. Дивовижного смаку сири, фрукти в шоколаді, французькі круасани, чеський шоколад, латвійські парфуми і ще безліч речей з усього світу – вибір і справді був величезний.

фотоната

Але особливу увагу привертали речі, зроблені власними руками. Неймовірної краси статуетки, тендітні листівки, прикрашені ґудзиками та стрічками, солодке печиво та ялинкові іграшки – все це результат творчості дорослих та малих. «Я зробила з подругами святкові листівки. Вони прикрашені ґудзиками, смужками паперу та стрічками. Їх можна подарувати рідним та друзям, – зазначила пані Марія, і додала Все для діток. Лише для діток». Не байдужими до проблем хворих малюків залишились і молоді люди.  «Ці вироби робила молодь з Львівського кафедрального собору для фонду «Даймо надію», все зроблено власними руками», – зазначає учасниця ярмарку, пропонуючи відвідувачам різні новорічні речі, оригінальні, гарні, а головне – зроблені з любов’ю.

Відбувся і справжній аукціон на ярмарку добра та свята. Лоти були різні – від смачного торта в українському стилі до квитків у різні куточки світу. Всі лоти були продані, їх власники залишились задоволені покупними, таким чином значно поповнивши скарбницю збору коштів. Не можна залишити поза увагою концертну програму ярмарку. Тут і співали, і танцювали, і навіть водили хороводи під різдвяні пісні, від чого малеча була в захваті. 

лоти

На третьому поверсі  саме для дітей влаштували справжній майстер-клас. Маленькі рукодільники могли навчитись робити різні речі, гарні листівки, невеличкі іграшки,  намалювати справжні шедеври, подарувавши їх рідним. Скільки було радості в малюків, коли до них завітав Святий Миколай! Діти з радістю розповідали Чудотворцю вірші, співали пісень та дарували власні доробки.

Вся атмосфера в театрі дарувала гарний настрій та новорічне диво. Сотні людей обирали подарунки своїм рідним, насолоджуючись новорічним дійством. Ще більше радості приносило усвідомлення того, що всі гроші підуть на обладнання  та необхідні засоби для невиліковно хворих дітей з Домашнього Госпісу, яким опікується благодійний фонд «Даймо надію». Деякі відвідувачі вже не перший рік брали участь в різдвяному ярмарку, а ті, хто лише цього річ відкрив для себе це дійство, обіцяли, що надалі це стане передноворічною традицією.

«Ми сподіваємося, що кожного року буде збільшуватися і кількість учасників, і кількість поверхів, які ми будемо займати в театрі», – з посмішкою та надією сказала президент благодійного фонду «Даймо надію» Ірина Галамай.

Цей ярмарок став не тільки місцем гарного настрою, але й  своєрідним осередком, де люди можуть зробити добро тим, хто цього так потребує. Приємно, що люди не байдужі до чужих проблем, що готові завжди допомогти і прийти на поміч. Сподіваюсь, дітки, для яких організатори створили цю казку неодмінно одужають і ніколи більше не хворітимуть. А та іграшка чи сувенір, яку відвідувачі придбали на ярмарку, будуть постійним нагадуванням того, що добре повертається, а диво варто творити власноруч.

Автор: Наталя Барна

Фото: надані автором публікації