Важливе
Вибери шлях до Просвітлення

Вибери шлях до Просвітлення

    Кожна книга повинна нас щось вчити. Це необов`язково повинні бути якісь наукові факти, ми можемо черпати з книги нові знання про різні почуття, релігію,історію  та інше. Можливо, ви чули про американського письменника Дена Брауна. Він відомий своєю книгою “Код Да Вінчі”,яка була екранізована режисером…. Проте зараз я хочу розповісти про його книгу,яка також огорнена особливою увагою, “Янголи і Демони”.

Ден Браун- це наш путівник у світ релігії та мистецтва. Але у його творах не зустрінеш нудних переказів з енциклопедій, тут герої говорять живою простою мовою та зацікавлюють ще з першого рядка. Також письменник робить так звану “екскурсію” по відомих місцях і під час читання ви  прогулюєтесь  вулицями Ватикану, або ж сидите в кабінеті Папи Римського.

  фот1До речі, книга “Янголи і Демони” розповідає одноденну пригоду американського фахівця з релігійної символіки Роберта Ленгдона. Його викликають у Швейцарію,щоб той допоміг дізнатись працівникам ЦЕРНу, про загадковий знак випалений на грудях по-звірячому вбитого фізика. ЦЕРН- науковий центр, де люди творять чудеса завдяки математичним рівнянь та дослідженням. І ось одного прекрасного дня  у цьому “царстві знань” хтось вбиває фізика, а на його груді залишили  тавро зі словом  “Ілюмінанти”. Як нам відомо, релігія завжди протидіяла науці, адже вчені математичними  рівняннями пояснювали чудеса, в які так свято вірили люди. Церкві було остогидло слухати про теорію великого вибуху, про різні галактики та інше, що як вони пояснювали створив Бог. Тому християни почали діяти,тобто вбивати та знищувати науковців,які руйнували віру людей про всемогутність Бога. Тоді вчені  створили закриту але могутню спільноту ілюмінантів. Проте це все історія і всі вже забули про існування ілюмінантів. Люди цікавились новими технологіями та все менше приходили до церкви. Леонардо Ветра –  фізик-священник, котрий стверджував що  наука навпаки підкреслює силу та мудрість  Бога. Але він не встиг показати людству свій винахід, бо його несподівано вбили у його ж кабінеті.

  Вбивство фізика,смерть Папи, зникнення  чотирьох кардиналів,загроза щодо знищення Ватикану – все це повинні вирішити  головний герой професор Ленгдон і донька вбитого фізика, Вітторія. Вони відкриють релігійні таємниці, побувають в святинях мистецтва та пізнають силу помсти й віри. Хто кого вбив і хто винен у цій катастрофі, я стримуюсь, щоб не розказати. Але ось, основних ключ до розгадки таємниць у книзі: “Страх приводить людей до Бога”.

  Направду книга Дена Брауна “Янголи і Демони” надзвичайно цікава і її варто прочитати, щоб розширити власний кругозір. Ви дізнаєтесь або згадаєте про Галілео Галілея, Берніні, величні скульптури та храми Ватикану. Думаю, теперішнє людство потребує таких письменників, як Ден Браун, котрий заохочує людей до нових знань і байдуже в яких галузях, це в будь-якому випадку повинно бути цікавим .

фто3

 Автор: Віта Євстіфеєва

 Фото з Інтернету