Важливе
Сушка 3

Сушка 3

Для сучасної молоді фотоапарат давно вже став невід”ємною частиною життя. Ми намагаємося спіймати практично кожну мить свого існування. Потім фото мандрують заплутаними лабіринтами соц. мереж і зрештою осідають десь на робочому столі улюбленого ноутбука. Сучасна людина мало роздруковує власні фото, надаючи перевагу віртуальності. У небуття відійшли вкриті пилом століть родинні фотоальбоми і пошарпане фото коханої у нагрудній кишені. Та фотографії не можуть існувати лише у нетрях інтернету або комп”ютера. Їм потрібна численна аудиторія, захоплені вигуки і зрештою… матеріальна оболонка.

Новітній проект „Сушка” надає фотографіям і аудиторію і матеріальну облонку. „Сушка” зародилася 3 роки тому у Санкт-Петербурзі. І вже зовсім скоро заполонила серця багатьох. На сьогодні проект вже функціонує більш ніж у 90 містах і об”єднує 40000 учасників з різних країн. У чому ж секрет її популярності?

Все просто. У проекті можуть брати участь, як професійні фотографи, так і аматори. Учасники приносять роздруковані фото і прищеплюють з допомогою звичайних прищіпок для білизни до довгих мотузок. Складається враження, що фото „просушуються” після проявки. Між фотками прикріляють бублики-сушку. Ця імпровізована виставка збирає багато глядачів, які можуть запросто зняти фото, яке сподобалось і милуватися ним скільки забажають. Ввечері фотографи рахують свої фотки. Найкращими є ті, у яких забрали найбільше фото.

„Сушка” є зручною нагодою не лише популяризувати свою фототворчість, але й побачити здобутки інших, можливо, навчитися нових технік, в головне познайомитися з великою кількістю цікавих людей.

Нещодавно „Сушка” завітала і до Львова. Ця знаменна подія сталася у жовтні 2012 року. Вже перший проект зібрав коло себе багато студенстської молоді і просто небайдужих до фотографії людей. Друга „Сушка” відбулася 27 квітня 2013 року. Це було таке незабутнє весняне свято, що вражень певно вистачить аж до осені, на яку назначена третя „Сушка”.

Нам вдалося поспілкуватися з організаторами Львівсього проекту. Ось як коментує це Дмитрій Корчак:

– Направді „Сушка” у Львові реалізується стараннями молодої громадської організації „Creart” . Ідея проведення цього проекту саме у Львові належить нашому „босу” Михайлу Думанському. Згідно нашим підрахункам за один день „Сушки” захід відвідувало більше 300 людей. Та до третьої „Сушки” ми готуємо дяекі реформи. По-перше, проект відбуватиметься не цілий день, а лише впрожовж певного часу, наприклад з 14 до 17. Ми зауважили, що найбільше людей приходить саме у цей час. До того ж плануємо змінити місце проведення. У парку імені Івана Франка занадто вітряно і фотографії іноді розлітаються.

Сподіваємося, що „Сушка” буде тільки вдосконалюватися і збиратиме з кожним разом все більше активної, зацікавленої фотографією молоді.

Автор: Оксана Бабенко