Важливе
«The Newsroom»: що за кулісами?

«The Newsroom»: що за кулісами?

Серіал «The Newsroom» розкриває перед глядачем роботу журналістів-телевізійників на американському телеканалі АСN. Три сезони, однак це зовсім не мильна опера, кожна серія неповторна, стосується різних випадків у медіапросторі.  Кінострічка показує рішучі дії журналістів, які вміють поєднувати оперативність  із розважливістю. Герої та їхні позиції є дещо ідеалізовані, та хочеться вірити, що такими чесними та справедливими у майбутньому стануть усі журналісти.

У випадку із «The Newsroom» можна виправдати жанр серіалу. Адже у одній серії   нізащо не вдалося би розкрити скільки ситуацій, пригод, проблем, успіхів та невдач команди АСN. До того ж, завдяки «протяжності» гарно вимальовується еволюція характерів головних героїв.

22NEWSROOM_SPAN-articleLarge

Чарлі Скінер – бос «Вечірнього випуску новин» призначає на посаду виконавчого продюсера Макензі Макхейл, досвідчену журналісту, яка має за плечима безліч репортажів із Ірану та Сирії. Однак вона колись розбила серце Уілу Макевою(), ведучому «Вечірнього випуску». Він вперто не хоче працювати із нею, однак з часом їхні погляди сходяться і вони утворюють навколо себе сильну команду.

Новини кардинально змінюються. «Ми так вирішили» – назва одної із перших серій. Чарлі Скінер і Макензі планують робити новини не для мас, не для високих рейтингів, вони хочуть робити якісні, гострі сюжети, потрібні громадянам країни. Чарлі дарує Мак напутню книгу «Дон Кіхот із Ламанчі». Із цього починається весела та цілодобова робота команди АСN.

THE-NEWSROOM-Jeff-Daniels-Emily-Mortimer1

Уіл Макевой (Джефф Дэниелс) зіграв блискуче. Уіл – скритний, інколи не надто поблажливий із колегами. Однак його колишня симпатія Мак знає хороші сторони телеведучого і поступово він їх розкриває. Дотепний, гострий на слово, справедливий. Єдине що – не може знайти у собі сили  пробачати.

58432

Чарлі Скінер (Сем Уотерстон) – харизматичний персонаж серіалу, його емоційні спічі, хода, міміка – усе випромінює оптимізм та додає наснаги працівникам. Він постійно захищає Уіла перед власниками медіа – Леоною Ленсінг та її сином Різом –  які погрожують звільнити ведучого за його сміливі інтерв’ю, які не приносять ніякого прибутку компанії, а тільки збиток. Тут Чарлі уподібнюється до Дон Кіхота, який безперервно бореться із вітряками – олігархами, які тримають у своїх лещатах свободу слова. Однак Чарлі із цим завданням  справляється, використовуючи свою кмітливість та хитромудрість.

1415959682_2399-2

Макензі (Емілі Мортімер) – привабливий та цікавий образ. Вона рішуча, націлена творити новини для  глядачів та повернути до себе довіру Уіла.

01a6a7cd72b3bebb33fc3404ddf3188f

Найбільше тішить під час перегляду серіалу дружність команди. Вони разом творять одну новину, встають опівночі заради екстреного випадку, підтримують один одного, захищають, допомагають. Кожен із них одержимий ідеєю творення чесних новин.

Ніл Самбад (Дев Патель), ентузіаст та вправний інформатик,  докладає усіх зусиль, аби їхній новинний сайт досяг максимальної якості та оперативності

.ніл і мак

Слоан Сабіт (Олівія Ман), вродлива та надзвичайно розумна, слідкує за усіма економічними процесами світу.

THE-NEWSROOM-Olivia-Munn

Дон Кіпер(Томас Садоскі) – кумедний та водночас елегантний, віднайде будь-кого для будь-якої справи.

The-Newsroom

Джим Харпер(Джон Галлахер мл.) та Меггі Джордан(Елісон Піл) – ще зовсім юні, недавні студенти – та вже із завзятістю займаються пошуком новин та сюжетів. Саме ці двоє останні тримають ще одну інтригу серіалу – між ними наче службовий роман, однак бути разом ніяк не вдається, завжди знаходяться якісь перешкоди.

cdn.indiewire.com

Режисер «The Newsroom»  – Аарон Соркін, який брав участь у написанні сценаріїв до таких фільмів, як «Соціальна мережа» (2010), «Людина, яка змінила усе (2011, та інші, серіалів: «Західне крило» (1999-2006), «Студія 60 на Сансет-стріт (2006-2007) та інші…

Зйомки серіалу відбувалися протягом 2012-2014 років. Більше сезонів не передбачено.

di-IRCMLY

«The Newsroom»   трішки  американізований серіал, деколи Америку підносять до сьомого неба, оправдовують деякі суперечливі вчинки правління.

Однак у ньому порушуються важливі проблеми із життя медіа: ЗМІ і влада, політична журналістика, журналістська етика, погоня за смаженими фактами на противагу достеменній перевірці фактів або чуток… А ще проблеми індивіда: робота у колективі, роль лідера, вагання у власних силах, амбіції та, звісно, кохання.

Автор: Катерина Воронова

Фото з Інтернету