Важливе
Пластуни: мистецтво бути українцем

Пластуни: мистецтво бути українцем

  У Львові відкрили Пластовий центр. У новому приміщенні окрім звичних пластунських вишколів, будуть творчі майстер-класи, кіноперегляди та навіть кухня.  DSC_0379

 Раніше за адресою вулиця Шептицьких 16, була лише адміністрація Пласту. Тепер  українські скаути вирішили розширити свою домівку. Голова Львівського осередку Пласту Христина Бліновська розповідає: «Зараз цілі Пласту виходять за межі звиклих. І ми опиняємося перед новими викликами, тож повинні розширювати свою діяльність. У майбутньому Пластовий центр  буде місцем для заняття дітей від 6 до 10 років. Крім того тут повинен бути тренінговий центр не лише для пластунів, але й для всіх зацікавлених». 

Пластовий осередок Львова до 2035 року планує набрати до своїх лав 7000 жителів нашого міста. Вже сьогодні батьки маленьких пластунів відчувають потребу у такому центрі. Мама пластунки-новачки Софія Байса зауважує: «Було б найкраще, щоб такі будівлі були  в кожному районі Львова, щоб діти могли гуртуватися і збиратися. Бо Пласт виховує дуже гарних людей. Якщо у нас будуть такі діти, то у нас буде гарне майбутнє»

  Цікаво, що пластуни не збираються зупинятися на створенні звичайного центру для вишколів. З часом тут буде створена кухня та навіть невеличкий хостел для пластунів з інших областей. Вже зараз відкрили кіноклуб. 

DSC_0366

       Автор: Оксана Бабенко

       Фото надані автором публікації