Важливе
Кінематографічний Євромайдан дістався Харкова

Кінематографічний Євромайдан дістався Харкова

У Харкові стартував тижневий «Фестиваль документального кіно DOCUDAYS – 2014». Першим етапом «мандруючих» фільмів про права людей  став репортажний фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж», який показали 7 листопада у кінотеатрі «Боммер».

євромайдан10  Революційні події у центрі Києва відображені у форматі «без коментарів». Кількахвилинні блоки перебивають короткі інформації, у яких чітко сформульована хронологія подій кінця 2013-початку 2014. Кожен іменний сюжет має своїх авторів, мова учасників супроводжується англійськими субтитрами. На кадрах – і відносно «мирний» початок студентського Євромайдану, і думки донеччан, і будинок екс-президента України Януковича, і запальні сутички силовиків та активістів. Кількома словами, година уривків тогочасної «майданної» реальності. Наступні сюжети перед нами сьогодні пише історія.

фотохарЯк зазначив учасник творчого колективу DOCUDAYSUA Ігор Кофман на презентації у Харкові, фільми ХІ Мандруючого кінофестивалю були відібрані у Києві, та й сам «Євромайдан. Чорновий монтаж» присвячений подіям у столиці. Найкращі документальні роботи із жовтня по грудень мандруватимуть містами України, кількість яких становить більше 200.

Детальніше можна почитати на сайті

http://bommer.org.ua/2014/10/festival-dokumentalnogo-kino-docudays-ua-2014

Автор: Альона Філіпова

Фото: з Інтернету