Важливе
Мішель Терещенко – українець із французьким паспортом

Мішель Терещенко – українець із французьким паспортом

міСлово “олігарх” на сьогодні викликає відразу у більшості українців. Дуже важко собі уявити, що колись, у недалекому минулому деякі “олігархи” жили не лише у своє задоволення, а левову частку своїх прибутків віддавали на меценатство та потреби суспільства. Саме такими були славнозвісні Терещенки – українські цукрові магнати, що своєю чесною працею створили один із найпотужніших капіталів Європи. На жаль, за часів радянської влади прізвище Терещенків усіма можливими способами стиралося із свідомості українців. Однак тепер, у 21 сторіччі колишня слава цього роду набуває нове звучання завдяки діяльності Мішеля Терещенка. Письменник не лише створив цю книгу, але займається розвитком і залученням нових технологій у сучасне сільське господарство України.
Особливість “Першого олігарха” полягає у тому, що автор веде мову від імені свого діда, спираючись на свідчення власної бабусі. Читач має унікальну нагоду в уяві повторити життєвий шлях Михайла Терещенка – діда автора. Сюжетна лінія цікава тим, що головний герой у ранній юності стає одним з найбагатших людей Європи, а вже через кілька років втрачає все. Революція не лише позбавляє Михайла Терещенка численних цукрових заводів, маєтків, колекцій картин, але загрожує його життю. Однак головному герою вдається не лише втекти від репресивної машини – він стає провідним фінансистом Європи. “Перший олігарх” – це історія про злети і падіння, про вміння насолоджуватися життям за будь-яких умов, а також про неймовірну здатність Михайла Терещенка не втрачати людську гідність навіть перед обличчям смерті.
Простий стиль, який використовує автор робить доступною книгу для різних верств населення. Роман насичений цікавими історичними фактами та подіями з реального життя. Кожен народ повинен знати своїх героїв, а не шукати їх в іноземних країнах.
Не менш цікавою є історія і самого автора книги – Мішеля Терещенка. Внук Михайла Терещенка біля 10 років тому перебрався в Україну із Франції. Письменник займається фермерством, намагається відродити знаменитість свого роду серед українців. Чоловік зараз мешкає у Києві і вирощує льон в Сумській, Чернігівській, Житомирських областях. Про своє життя в Україні Мішель Петрович уже навіть встиг написати книгу, яка незабаром буде опублікована.

Автор: Оксана Бабенко